Annemiek van Vleuten dacht even dat ze olympisch kampioene was. Maar ze moest zich tevreden stellen met zilver.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemiek van Vleuten dacht even dat ze olympisch kampioene was. Maar ze moest zich tevreden stellen met zilver. © BELGA

RECONSTRUCTIE. “Kiesenhofer? Dat is een nobody”: hoe pijnlijkste moment van de Spelen tot stand kwam door dubieuze keuzes en whiteboard dat leeg bleef

Olympische SpelenZe startten met de sterkst denkbare ploeg, maar verder dan een zilveren medaille kwamen de Nederlandse wielrensters gisteren niet. Reconstructie van een wedstrijd vol verwarring, miscommunicatie en dubieuze tactische keuzes.

9 reacties

 • Kris Bouwens

  2 maanden geleden
  Lachen met de Nederlandse ploeg, maar waar was Italië, Deutsland, België, Frankrijk, Amerika,... Ze hebben zich allemaal laten ringeloren.
 • jean pierre leemans

  2 maanden geleden
  Herbert Linz Ik treed u bij,heb hetzelfde gedacht Bij elke wielerwedstrijd geen oortjes Gevolg,de renners op het terrein,die een ploeg vormen,werken dan samen om die ploeg naar de overwinning te brengen NB Zou ook voor andere sporten moeten gelden
 • Marcel De Maesschalck

  2 maanden geleden
  Van Vleuten had zelfs al uit de koers moeten genomen worden. Heeft minstens 5 km aan het stayeren geweest achter de auto's. Anders kon ze nooit terugkomen. Hollandse arrogantie afgestraft want ze dachten al dat ze zonder veel moeite de eerste 4 plaatsen zouden bezetten. Veel respect voor Anna : meer dan verdiende Olympische kampioene.
 • Maurice Keukelaers

  2 maanden geleden
  Aan de manier waarop de Nederlandse dames (niet) koersten, was het duidelijk dat ze dachten dat ze de wedstrijd volledig onder controle hadden. Hoe gemakkelijk liep dat alles. Hun idee was waarschijnlijk om op het einde te proberen de 3 podiumplaatsen in te palmen. Niemand van hen wist dat Kiesenhofer intussen al lang goud gepakt had.
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  ze heeft wel +137km in de aanval gereden dus noem haar vooral geen nobody een beetje respect graag voor deze dame AUB.
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.