Annemiek van Vleuten dacht even dat ze olympisch kampioene was. Maar ze moest zich tevreden stellen met zilver.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemiek van Vleuten dacht even dat ze olympisch kampioene was. Maar ze moest zich tevreden stellen met zilver. © BELGA

RECONSTRUCTIE. “Kiesenhofer? Dat is een nobody”: hoe pijnlijkste moment van de Spelen tot stand kwam door dubieuze keuzes en whiteboard dat leeg bleef

Olympische SpelenZe startten met de sterkst denkbare ploeg, maar verder dan een zilveren medaille kwamen de Nederlandse wielrensters gisteren niet. Reconstructie van een wedstrijd vol verwarring, miscommunicatie en dubieuze tactische keuzes.

9 reacties

 • Kris Bouwens

  1 jaar geleden
  Lachen met de Nederlandse ploeg, maar waar was Italië, Deutsland, België, Frankrijk, Amerika,... Ze hebben zich allemaal laten ringeloren.
 • jean pierre leemans

  1 jaar geleden
  Herbert Linz Ik treed u bij,heb hetzelfde gedacht Bij elke wielerwedstrijd geen oortjes Gevolg,de renners op het terrein,die een ploeg vormen,werken dan samen om die ploeg naar de overwinning te brengen NB Zou ook voor andere sporten moeten gelden
 • Marcel De Maesschalck

  1 jaar geleden
  Van Vleuten had zelfs al uit de koers moeten genomen worden. Heeft minstens 5 km aan het stayeren geweest achter de auto's. Anders kon ze nooit terugkomen. Hollandse arrogantie afgestraft want ze dachten al dat ze zonder veel moeite de eerste 4 plaatsen zouden bezetten. Veel respect voor Anna : meer dan verdiende Olympische kampioene.
 • Maurice Keukelaers

  1 jaar geleden
  Aan de manier waarop de Nederlandse dames (niet) koersten, was het duidelijk dat ze dachten dat ze de wedstrijd volledig onder controle hadden. Hoe gemakkelijk liep dat alles. Hun idee was waarschijnlijk om op het einde te proberen de 3 podiumplaatsen in te palmen. Niemand van hen wist dat Kiesenhofer intussen al lang goud gepakt had.
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  ze heeft wel +137km in de aanval gereden dus noem haar vooral geen nobody een beetje respect graag voor deze dame AUB.
 1. Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaatste - Nederlander Nuis verlengt titel met olympisch record
  Winterspelen
  5

  Bart Swings figurant op de 1.500m, Matthias Vosté allerlaat­ste - Nederlan­der Nuis verlengt titel met olympisch record

  Bart Swings had geen prioriteit gemaakt van de 1.500m en dat was er vandaag ook aan te zien: de 30-jarige Leuvenaar finishte pas als dertiende op de Winterspelen in Peking. De strijd om het goud, die draaide uit op een Nederlands onderonsje, met Kjeld Nuis als triomfator. Hij verlengde zijn olympische titel op de schaatsmijl, met een nieuw olympisch record als toetje (1:43.21).