Matthias Casse na zijn zege om de bronzen medaille.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias Casse na zijn zege om de bronzen medaille. © AP

RECONSTRUCTIE. Hoe Matthias Casse wekenlang verrekking verzweeg, door de pijn beet en brons pakte op de Spelen

Olympische SpelenGoud, goud en nog eens goud, dat is wat Matthias Casse al maanden als ambitie van de daken schreeuwde. Hij verlaat Tokio met brons. Géén schande, want wat niemand wist: de 24-jarige judoka trok naar de Olympische Spelen met een blessure aan de schouder. Relaas van een bewogen dag.

13 reacties

 • Nick Mees

  1 jaar geleden
  Schitterende atleet. Daar kunnen veel overbetaalde Instagram-sportvedetten een puntje aan zuigen!
 • frederick willemssens

  1 jaar geleden
  Respect voor deze kerel !
 • Jacques De Vries

  1 jaar geleden
  Top. Met een kwetsuur een bronzen medaille halen is wereldklasse.
 • Dirk Talboom

  1 jaar geleden
  Sommige topsporters zouden aan deze grote mijnheer eens een voorbeeld kunnen van nemen. Blijven gaan en er blijven in geloven, dit met een kwetsuur… Casse is een grote mijnheer, een zeer, zeer grote Mijnheer. Dikke Proficiat Mijnheer Casse!
 • jeffrey grymonprez

  1 jaar geleden
  Bedankt Matthias voor deze top prestatie. Ik heb enorm er van genoten een Belg deze top prestatie te zien neer zetten.
 1. Sneeuwprinses én model: ‘s lands jongste olympische winterkampioene Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles
  Play
  PREMIUM
  Winterspelen
  2

  Sneeuwprin­ses én model: ‘s lands jongste olympische winterkam­pi­oe­ne Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles

  De postergirl van de Winterspelen heeft de beloften ingelost: freestyleskiester Eileen Gu, 18 nog maar, schonk China goud op het onderdeel Big Air. Ze deed er nog zilver bij op de slopestyle en goud in de halfpipe. Meteen was ze ‘s lands jongste olympische winterkampioene ooit. Op social media in China ging ze meteen viraal: 90.000 posts over haar zege in minder dan dertig minuten tijd. En zeggen dat Gu is geboren en getogen in het zonnige Californië.
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.