RECONSTRUCTIE. De 30 belangrijkste seconden uit Nina's leven en een blik achter de schermen hoe ze dat vierde

Olympische SpelenNog één keer haalt Nina Derwael diep adem net voor ze de brug opspringt. 30 seconden later is ze olympisch kampioen. Hieronder een relaas over de belangrijkste halve minuut uit haar leven en hoe ze dat vierde - met héél veel interviews, foto’s en Facetimen met haar vriend.

13 reacties

 • Caroline De Backer

  2 maanden geleden
  Jean Petermans... Dat is de plaatselijke tijd he. Alain Van Eycke: Lee heeft meegedaan.
 • Benny Lagae

  2 maanden geleden
  Robert Van de Walle niet vergeten? Moskou 1980..
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  De tijd 19.24 uur klopt niet.
 • Albain Van Eycke

  2 maanden geleden
  Ze heeft wel wat geluk gehad ik weet niet als Lee had meegedaan of het wel goud zou geweest zijn
 • GRETA VANDENBUSSCHE

  2 maanden geleden
  Dikke proficiat voor onze beste turnster ooit. Ik denk niet dat de gewone mens beseft hoeveel bloed, zweet en tranen hier aan vooraf gaan.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  73

  “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi

  Bashir Abdi heeft ons land een zevende medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Onze landgenoot (32) kende een bewogen levensverhaal, was ooit zeven jaar lang op de vlucht voor de burgeroorlog in Somalië en kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht in België. Maar er is meer: wist u hoe zijn hechte band met wereldster Mo Farah tot stand kwam? Of dat Abdi als kind vooral voetballer wou worden? En... dat hij bang was voor marathons?