Gianmarco Tamberi springt in de armen van Mutaz Essa Barshim.
Volledig scherm
Gianmarco Tamberi springt in de armen van Mutaz Essa Barshim. © EPA

Prachtige beelden: hoogspringers kiezen om het goud te delen en kunnen geluk niet op

Olympische SpelenGeweldige taferelen in het hoogspringen. Mutaz Essa Barshim én Gianmarco Tamberi sprongen elk over 2,37m in precies evenveel pogingen, maar geraakten beiden niet over 2,39m. De official stelde een ‘jump off’ voor, maar de Qatarees en Italiaan hadden een ander idee. Beiden het goud. De official stemde toe. Wat volgde waren schitterende beelden van twee dolblije heren. 

34 reacties

 • Lowi Verborgt

  2 maanden geleden
  Indien de heren geen jump-off wllen doen om te zien wie de winnaar is geen gouden of zilveren medaille uitrijken. Alleen de bronzen atleet eren en belonen. Kostenbesparend ook.
 • Miguel Leboucq

  2 maanden geleden
  Waarom dan niet gewoon goud geven aan de beste 3, zilver aan plaats 4-6 en brons aan plaats 7-10? Dan zijn ze "allemaal winnaars". Neen er kan maar 1 winnaar zijn
 • Maurice Keukelaers

  2 maanden geleden
  Volledig akkoord met uw standpunt Rikkert. Er kan maar één winnaar zijn, één tweede en één derde. Dat is de Olympische gedachte.
 • Rikkert Biemans

  2 maanden geleden
  Respect voor hun prestatie en inzet maar ze halen de betekenis van de gouden medaille dramatisch onderuit en degraderen het tot een stukje schroot, de Olympische gedachte heeft hier niets mee te maken. Geef anders iedereen die Tokyo haalde een medaille en roep nog eens luid: we zijn allemaal winnaars! De gouden Olympische medaille is een ultieme beloning die slechts aan de beste van de besten toekomt, niet aan de 2 besten. Het zou beter zijn dat de eerste die de hoogte haalde ook goud kreeg.
 • Werner Maeckelberghe

  2 maanden geleden
  Ontroerend en deugd-doend!!!
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).