BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). En nu is ze olympisch kampioene. Niet enkel een fantastische prestatie, maar vooral een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat.

23 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  mMen moet er ongetwijfeld de aanleg toe hebben en maar dan ook nog de vaste overtuiging om wilskrachtig te investeren in trainen, trainen afgewisseld met trainen, trainen en nog eens trainen. Tel dat allemaal op en dan wordt ge Nina Derwael met de Gouden Medaille. Proficiat voor de glansprestatie en het doorzettingsvermogen waardoor ge zo hoog hebt kunnen mikken en raak in de roos treffen !
 • Jeroen DeBaere

  2 maanden geleden
  @ Ronny Toch : niet IEDEREEN doet iets enkel en alleen voor t geld. Proficiat, Nina. Olympische kampioene op je 21. RESPECT voor je doorzettingsvermogen en professionaliteit. Een kampioene die er altijd staat op het moment van de waarheid. Dik verdiend.
 • huguette gauthier

  2 maanden geleden
  proficiat ,we zijn trots eindelijk goud ook proficat voor het zilver en brons en nu vooruit he doe zo verder.
 • Natasha Paeye

  2 maanden geleden
  Proficiat
 • Mario Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Grote waardering voor deze individuele prachtprestatie tov teamsport! Maar evenzeer een pluim voor de Entourage!
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
  Paralympische Spelen
  14

  “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefa­vo­rie­ten op Paralympi­sche Spelen?

  Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.
 3. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”