BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). En nu is ze olympisch kampioene. Niet enkel een fantastische prestatie, maar vooral een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat.

23 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  mMen moet er ongetwijfeld de aanleg toe hebben en maar dan ook nog de vaste overtuiging om wilskrachtig te investeren in trainen, trainen afgewisseld met trainen, trainen en nog eens trainen. Tel dat allemaal op en dan wordt ge Nina Derwael met de Gouden Medaille. Proficiat voor de glansprestatie en het doorzettingsvermogen waardoor ge zo hoog hebt kunnen mikken en raak in de roos treffen !
 • Jeroen DeBaere

  2 maanden geleden
  @ Ronny Toch : niet IEDEREEN doet iets enkel en alleen voor t geld. Proficiat, Nina. Olympische kampioene op je 21. RESPECT voor je doorzettingsvermogen en professionaliteit. Een kampioene die er altijd staat op het moment van de waarheid. Dik verdiend.
 • huguette gauthier

  2 maanden geleden
  proficiat ,we zijn trots eindelijk goud ook proficat voor het zilver en brons en nu vooruit he doe zo verder.
 • Natasha Paeye

  2 maanden geleden
  Proficiat
 • Mario Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Grote waardering voor deze individuele prachtprestatie tov teamsport! Maar evenzeer een pluim voor de Entourage!
 1. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 2. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.