Jutta Verkest in actie tijdens de grondoefening in Tokio.
Volledig scherm
PREMIUM
Jutta Verkest in actie tijdens de grondoefening in Tokio. © REUTERS

PORTRET. Jutta Verkest (15) is de allerjongste turnster op de Olympische Spelen en “een vrolijke spring in ‘t veld”, maar ook: “In Congo heeft ze gezien wat voor kansen ze hier krijgt”

Vijftien is ze en sprankelt van vrolijkheid op de mat. Mensen die iets van gymnastiek kennen, zeggen dat Jutta Verkest een groot talent is - dat zal wel, anders haal je als puber de Olympische Spelen niet. Maar misschien kreeg ze haar belangrijkste motivatie wel van haar moeder Mireille (45): “Jutta is in Congo geweest, waar ik ben geboren en opgegroeid. Daar zie je het verschil tussen kansen krijgen in België en de mogelijkheden van kinderen in Congo.”

3 reacties

 • Carine Geboers

  1 jaar geleden
  Toffe meid!
 • Patrick Huwel

  1 jaar geleden
  Als ze dit kan volhouden hebben we een nieuwe gouden medaille atlete in de nabije toekomst. Aan de andere kant vind ik dat er te veel jongeren meedoen aan deze Olympische Spelen.
 • GERDA KESTELIJN

  1 jaar geleden
  Prachtig meisje , we steunen je, goeie mind!
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.