.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

PORTRET. De zorgeloze, maar niet vanzelfsprekende jeugd van Gouden Nafi: “Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken”

Zelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen. Een wàt? “Zo ben ik met atletiek begonnen, ja: voor een potje confituur.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Zevenkampgodin Jacky Joyner-Kersee duimt straks mee voor Nafi Thiam: “Van mij mag ze weer winnen”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Zevenkamp­go­din Jacky Joyner-Ker­see duimt straks mee voor Nafi Thiam: “Van mij mag ze weer winnen”

  Terwijl Nina Derwael gisteren nog volop van haar olympisch goud aan het nagenieten was, stoomde een andere atlete van Team Belgium zich in Tokio verder klaar om geschiedenis te schrijven. Nafi Thiam tracht morgen en overmorgen in de voetsporen te treden van Jackie Joyner-Kersee, de enige zevenkampster die er ooit in lukte om haar olympische titel te verlengen: “Van mij mag weer Nafi winnen.”
 1. Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
  Play
  Olympische Spelen
  7

  Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

  24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.
 2. Osaka, Thiam, Biles... Ex-olympiër en psycholoog ziet taboe over mentale problemen doorbroken worden: “Je hoeft niet langer te tonen hoe sterk je wel bent”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Osaka, Thiam, Biles... Ex-olym­piër en psycholoog ziet taboe over mentale problemen doorbroken worden: “Je hoeft niet langer te tonen hoe sterk je wel bent”

  Eerst Naomi Osaka die langere periodes van depressie kende, afgelopen week was er het verhaal van Simone Biles. De mentale gezondheid van topatleten is tegenwoordig een hot topic. Ex-olympiër en klinisch psycholoog Nathan Kahan (50): “De meeste atleten hebben realistische verwachtingen voor zichzelf. Maar de druk van buitenaf...”