.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

PORTRET. De zorgeloze, maar niet vanzelfsprekende jeugd van Gouden Nafi: “Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken”

Zelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen. Een wàt? “Zo ben ik met atletiek begonnen, ja: voor een potje confituur.”

 1. Osaka, Thiam, Biles... Ex-olympiër en psycholoog ziet taboe over mentale problemen doorbroken worden: “Je hoeft niet langer te tonen hoe sterk je wel bent”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Osaka, Thiam, Biles... Ex-olym­piër en psycholoog ziet taboe over mentale problemen doorbroken worden: “Je hoeft niet langer te tonen hoe sterk je wel bent”

  Eerst Naomi Osaka die langere periodes van depressie kende, afgelopen week was er het verhaal van Simone Biles. De mentale gezondheid van topatleten is tegenwoordig een hot topic. Ex-olympiër en klinisch psycholoog Nathan Kahan (50): “De meeste atleten hebben realistische verwachtingen voor zichzelf. Maar de druk van buitenaf...”
 2. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.