Bashir Abdi won de marathon van Rotterdam in een Europese recordtijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi won de marathon van Rotterdam in een Europese recordtijd. © ANP

PORTRET. Bashir Abdi, de beste marathonloper van ons land, droomde van een carrière als profvoetballer

Meer sportZijn echtgenote Nimo Mustafa barstte in tranen uit en zijn broer Ibrahim wist met zijn vreugde geen blijf, toen Bashir Abdi naar een bronzen olympische medaille liep. Met die plak lost hij ook de belofte in die hij zijn moeder maakte op haar sterfbed. Vandaag snelde Abdi naar een Europees record op de marathon van Rotterdam. Portret van een sneltrein die eigenlijk profvoetballer wilde worden.

 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.
 2. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”