Bashir Abdi won de marathon van Rotterdam in een Europese recordtijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi won de marathon van Rotterdam in een Europese recordtijd. © ANP

PORTRET. Bashir Abdi, de beste marathonloper van ons land, droomde van een carrière als profvoetballer

Meer sportZijn echtgenote Nimo Mustafa barstte in tranen uit en zijn broer Ibrahim wist met zijn vreugde geen blijf, toen Bashir Abdi naar een bronzen olympische medaille liep. Met die plak lost hij ook de belofte in die hij zijn moeder maakte op haar sterfbed. Vandaag snelde Abdi naar een Europees record op de marathon van Rotterdam. Portret van een sneltrein die eigenlijk profvoetballer wilde worden.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen
  1

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.