Anna van der Breggen
Volledig scherm
Anna van der Breggen © Photo News

Pech blijft Nederlanders achtervolgen: “Anna van der Breggen gevallen nadat ze van fiets werd getrokken”

Olympische SpelenBizar verhaal uit het dameswielrennen. Anna van der Breggen (31), de wereldkampioene tijdrijden, is door een Japanse official van haar fiets getrokken tijdens een training. Dat schrijft ‘Wielerflits’. Zo blijft pech de Nederlanders achtervolgen op deze Olympische Spelen. Van der Breggen zou gelukkig geen blessures aan de val overhouden.

3 reacties

 • Ricci Latte

  2 maanden geleden
  Die "officials" van Japan... ze zijn duidelijk geen voorstander van de Olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen! Tel de "toevallige" incidenten eens op...
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  In de eerste twee gevallen lag de schuld bij de ploeg zelf, christiane dewaele.
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Lijkt meer en meer op een sabotage voor de nederlandse ploeg Tijdens wielrennen geen communicatie Tijdens mountenbike geen communicatie Bij bmx offical die de trainingsbaan zomaar zonder kijken over steekt en nu offical die niet weet dat de nederlandse een deelneemster is..Jonge jonge zijn dat kloefen in Tokia
 1. Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief
  Olympische Spelen
  70

  Zeven medailles en heel wat mooie ereplaat­sen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspec­tief

  De Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.
 2. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.