Nina en papa Nico Derwael.
Volledig scherm
Nina en papa Nico Derwael. © Photonews/HLN

Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”

Olympische Spelen“Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”

304 reacties

 • bob jansens

  1 maand geleden
  als men wil dat die sporters effectief 50.000€ netto krijgen, dan moet de Nationale Loterij maar meer geven zodat ze na belastingen 50.000€ overhouden. Aangezien het geld van de Nat Lot overheidsgeld is, is het dus een broekzak-vestzak-operatie die perfect mogelijk is zonder dat de wet aangepast moet worden
 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Voor ons pensioen hebben wij jarenlang gewerkt en afgedragen Mr Derwael. Respect voor uw dochter, maar iedereen moet belastingen betalen.
 • Dirk Keizer

  1 maand geleden
  Je moet maar durven! Ze studeren en sporten op kosten van de gemeenschap. Gaat ze haar geld voor deelname aan een vtm programma ook belastingvrij willen? De gewone burger is dit favoritisme beu!
 • Katrien Caers

  1 maand geleden
  Multinationals kunnen taksvrij zelfs onze grond en lucht vervuilen. Als ze al geen bonussen krijgen om hier lageloon jobs te creëren. En deze uitzonderlijke prestaties moeten dan wel belast worden of wat? Smijt die multinationals buiten. Iedereen normaal belast. KMO 's komen weer de recessie te boven en belast dan iedereen gelijk. Maar dit is eenvoudigweg belachelijk.
 • Louis Meeus

  1 maand geleden
  Ik wil ook geen belasting meer betalen. Hoe harder je werkt als werkman of zelfstandige hoe meer belastingen je betaald. Bij voetballers is het de omgekeerde wereld.
 1. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?
  Olympische Spelen
  14

  POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?

  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.