Links: Marten Van Riel.
Rechts: Lore Bruggeman.
Volledig scherm
Links: Marten Van Riel. Rechts: Lore Bruggeman. © Belga

OVERZICHT. Meest ondankbare plek voor Van Riel, Red Lions sturen weer topland wandelen en Van Uytvanck en 3x3-basketploeg stunten: dit hebt u tot nu gemist

Olympische SpelenDag drie op de Olympische Spelen in Tokio. En ook vannacht en deze ochtend kwamen er landgenoten in actie in Japan. Een overzicht van wat u de voorbije uren mogelijk gemist hebt - ook los van de Spelen. Zo verloor Kim Clijsters in Atlanta bij haar comeback tegen Sloane Stephens.

9 reacties

 • Liesbeth Cuppens

  3 maanden geleden
  @Benny Je moet alles lezen. 'Los van de OS'. Kim speelde een wedstrijd in Atlanta, helaas zonder succes.
 • Rony Lagace

  3 maanden geleden
  Mooi, gratis reisje, misschien top in Belgie maar daar stopt het dan ook
 • Peter De Baets

  3 maanden geleden
  Die 4e plaatsen zijn jammer voor Van Riel en ook Kopecky. Hun vorm is goed, dus hopelijk een medaille in de disciplines waar ze beiden straks nog wel aan deelnemen.
 • Francis smet

  3 maanden geleden
  Wat staat Clijsters hier in dit overzicht te doen? Heeft niets te maken met Olympische spelen!
 • PATRICK DE BEULE

  3 maanden geleden
  De onwetebdheid waarom atleten daar aanwezig zijn bij het thuis blijvend publiek ligt voor een heel groot deel bij de radio televisie en de pers in het algemeen. Nu berichten ze wel want het levert kijkers en lezers. Zo, dat raadsel is dus ook weer opgelost.
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
 2. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.