Gabriel De Coster greep naast een plaats in de halve finales.
Volledig scherm
Gabriel De Coster greep naast een plaats in de halve finales. © BELGA

OVERZICHT. Geen Belgische medailles en knotsgekke zwemcoach die andermaal de show steelt: dit heeft u vandaag al gemist

Olympische SpelenDag 5 op de Olympische Spelen alweer. Er kwamen afgelopen nacht al verschillende landgenoten in actie in Tokio - met wisselend succes. Een overzicht van de prestaties die u de voorbije uren mogelijk gemist hebt.

19 reacties

 • Nico verstraeten

  3 maanden geleden
  @Willy De Vadder: ik sluit me volledig aan! Mooie en wijze woorden!
 • Rik Cappelle

  3 maanden geleden
  Zoals ik voorspelt heb worden het max 6 medailles en geen 15 zoals sommige waarnemers en experts voorspelt hadden. Waar haalden ze dat ?
 • Willy De Vadder

  3 maanden geleden
  Eerlijk : kunnen deelnemen aan de OS is al een prestatie op zich ! Waarom direct afrekenen op het missen van medailles? Die atleten hebben ook eens een mindere dag nadat ze 3 jaar getraind hebben en ons kleine België met in bepaalde disciplines slechts 1 deelnemer … wat willen de mensen toch ! Jammer want ze voelen zich zelf binnenin al schuldig, voeg er niet meer aan toe. Proficiat aan “alle” Belgische deelnemers !
 • Arthur Tchikaya

  3 maanden geleden
  Wat zijn we toch goed in het afbreken van prestaties. Alsof metaal iets verandert aan een sterke individuele prestatie.
 • Marcel Neutgens

  3 maanden geleden
  Sporters in NL worden financieel gesteund, en kunnen zich volledig toeleggen op hun sport, in tegenstelling tot in België. Zie resultaat: NL vandaag 8 medailles. bijna evenveel wat dit land in totaal op 2 Olympische Spelen behaald (3 London, 6 Rio). Misschien wat minder subsidie geven aan festivals, en wat meer aan sporters, die niet over geld beschikken.
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
 2. “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
  Paralympische Spelen
  14

  “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefa­vo­rie­ten op Paralympi­sche Spelen?

  Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.