AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Derwael bezorgt België eerste gouden plak, Lions naar halve finale en Bolingo haakt geblesseerd af: dit heeft u vandaag gemist

Olympische SpelenDag 9 op de Olympische Spelen alweer, met wederom wisselend succes voor de Belgen. Cynthia Bolingo haakte geblesseerd af en Emma Plasschaert en onze golfers konden geen medaille verzilveren. Maar de Red Lions deden ons wel juichen met hun kwalificatie voor de halve finales. En dan moest het goud van Nina Derwael nog komen! Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste (Belgische) prestaties van vandaag. 

7 reacties

 • Marc Fonteyn

  2 maanden geleden
  Fantastisch Nina. Maar ook alle andere atleten.
 • Luc-Nadine Bonnarens-De Leenheer

  2 maanden geleden
  Bolingo is een top atlete , maar geblesseerd meenemen ?
 • Johan Van loocke

  2 maanden geleden
  @ Luciano, hoeveel 4e of 5e plaatsen heb jij al gehaald op de Olympische spelen, WK, EK of zelfs BK ? Iedere atleet daar verdiend respect, want ze moeten zich kunnen plaatsen. Vanachter de tv is het gemakkelijk om kritiek te geven. Steun aub onze atleten die soms meer uren per dag trainen dan de meeste mensen op een week sporten of onthoudt u tenminste van negatieve kritiek. Zelfs de laatste op de OS is een winnaar...
 • Ria Adams

  2 maanden geleden
  Er wordt weinig geoogst door de Belgen ondanks miljoenen investeringen, ik zou de limieten toch hoger gaan stellen meedoen om de hoop te vergroten heeft geen enkele zin.
 • Kristof Verboven

  2 maanden geleden
  Proficiat aan alle olympiërs. Ik veronderstel dat degenen die kritiek hebben zelf een kast vol medailles hebben.
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.