AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Derwael bezorgt België eerste gouden plak, Lions naar halve finale en Bolingo haakt geblesseerd af: dit heeft u vandaag gemist

Olympische SpelenDag 9 op de Olympische Spelen alweer, met wederom wisselend succes voor de Belgen. Cynthia Bolingo haakte geblesseerd af en Emma Plasschaert en onze golfers konden geen medaille verzilveren. Maar de Red Lions deden ons wel juichen met hun kwalificatie voor de halve finales. En dan moest het goud van Nina Derwael nog komen! Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste (Belgische) prestaties van vandaag. 

7 reacties

 • Marc Fonteyn

  2 maanden geleden
  Fantastisch Nina. Maar ook alle andere atleten.
 • Luc-Nadine Bonnarens-De Leenheer

  2 maanden geleden
  Bolingo is een top atlete , maar geblesseerd meenemen ?
 • Johan Van loocke

  2 maanden geleden
  @ Luciano, hoeveel 4e of 5e plaatsen heb jij al gehaald op de Olympische spelen, WK, EK of zelfs BK ? Iedere atleet daar verdiend respect, want ze moeten zich kunnen plaatsen. Vanachter de tv is het gemakkelijk om kritiek te geven. Steun aub onze atleten die soms meer uren per dag trainen dan de meeste mensen op een week sporten of onthoudt u tenminste van negatieve kritiek. Zelfs de laatste op de OS is een winnaar...
 • Ria Adams

  2 maanden geleden
  Er wordt weinig geoogst door de Belgen ondanks miljoenen investeringen, ik zou de limieten toch hoger gaan stellen meedoen om de hoop te vergroten heeft geen enkele zin.
 • Kristof Verboven

  2 maanden geleden
  Proficiat aan alle olympiërs. Ik veronderstel dat degenen die kritiek hebben zelf een kast vol medailles hebben.
 1. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?
  Olympische Spelen
  14

  POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?

  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.
 2. Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
  Play
  Olympische Spelen
  7

  Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

  24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.