Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Cats halen sloopkogel boven en zijn zeker van de kwartfinales, Red Lions spelen gelijk tegen Groot-Brittannië en Belgische gemengde estafetteploeg plaatst zich voor de finale: dit is wat u al gemist heeft

Olympische SpelenDag 7 op de Olympische Spelen alweer. Er kwamen afgelopen nacht al verschillende landgenoten in actie in Tokio — met wisselend succes. Een overzicht van de prestaties die u de voorbije uren mogelijk gemist hebt. 

12 reacties

 • Herbert Peyskens

  2 maanden geleden
  De meeste van onze atleten presteren van uitstekend tot verdienstelijk. Alleen zijn onze sportverslaggevers niet steeds realistisch en wat voorbarig bij het toedichten van medaillekansen. Geen 12, maar 5 medailles zouden voor ons klein landje al fantastisch zijn. Al zijn we natuurlijk nog ver verwijderd van het kleine sportland Nederland dat wel altijd met een pak medailles naar huis keert.
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Één gouden medaille doet je gelijk een plaats of twintig stijgen natuurlijk , maar dat neemt niet weg dat ongeveer de helft van de landen die boven België staat in het medailleklassement minder inwoners dan België heeft , en ook veel van die landen kunnen zomaar nog een gouden plak winnen natuurlijk Meedoen is misschien wel belangrijker dan winnen maar 45ste is voor een land als België natuurlijk belachelijk laag als je het potentieel bekijkt
 • leo Mariën

  2 maanden geleden
  @ dirk cristael, nog maar 64 van de 206 deelnemende landen hebben één of meerdere medailles behaald. België staat momenteel op plaats 45 en doet het in heel veel verschillende disciplines goed tot zeer goed. Er staan nog enkele kleppers klaar om te scoren maar gaat het daar eigenlijk om? Ik geniet alvast enorm van onze Belgische delegatie! Deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen!!
 • ingrid grieten

  2 maanden geleden
  We staan op plaats 47 van de medaillespiegel en 18 landen met minder inwoners staan voor ons. Zo geweldig is dit dus niet als land wel maakt het de prestatie van de sporter groter en dit is zeer terrecht.
 • Kristof De Cooman

  2 maanden geleden
  Zoals altijd is het net niet bij grote sportevenementen voor de Belgen. Met hier en daar eens een uitzondering.