Ook deze Belg verdient goud in Rio: hij helpt slechtziende carioca's en zorgt zo voor héél veel gelukzalige smiles

OS 2016Zelf zegt hij met brons al meer dan tevreden te zijn, maar van ons krijgt Koen Van Pottelbergh de gouden medaille. De stichter van Eyes for The World, het sociale project van het BOIC tijdens deze Olympische Spelen, zal tegen volgende week 1.500 zelfcorrigerende brillen hebben uitgedeeld aan jonge en oude carioca's die daar nood aan hebben. "Omdat iedereen, waar ook ter wereld, het recht heeft op een goed zicht", legt Van Pottelbergh, tovenaar der glimlach op geteisterde gezichten, zijn missie uit.

 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Doen deze 'Potter'-brillen de Brazilianen straks voor ons supporteren?

  Doen deze 'Pot­ter'-bril­len de Brazilia­nen straks voor ons supporte­ren?

  Niet alleen Vincent Kompany is in Brazilië een man met een missie, ook Koen Van Pottelbergh is dat. De Klein-Brabantenaar is stichter van 'Eyes For The World', een door de KBVB weerhouden sociaal project dat kansarme kinderen dankzij een speciaal brilletje het recht wil geven om te zien. In het hotel van de Duivels en ook in onze drie Braziliaanse speelsteden, zal Van Pottelbergh zijn bril voorstellen en er de Harry Potter-fans onder de Braziliaanse mini-carioca's ongetwijfeld zielsgelukkig maken. En wie weet, ook de nodige goodwill creëren om de Brazilianen straks de kant van België te doen kiezen.