Zo beeldde MBC Oekraïne uit: met een afbeelding van Tsjernobyl.
Volledig scherm
Zo beeldde MBC Oekraïne uit: met een afbeelding van Tsjernobyl. © rv

“Onvergeeflijk”: Zuid-Koreaanse tv-zender krijgt storm van kritiek na ongepaste beelden tijdens openingsceremonie Spelen

Olympische SpelenDe toonaangevende Zuid-Koreaanse tv-zender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) heeft het verkorven. Tijdens hun uitzending van de openingsceremonie van de Olympische Spelen besloten ze voor een aantal landen een zogezegd ‘passende’ foto toe te voegen. Zo werd er naar Oekraïne verwezen als “het land van de Tsjernobyl-ramp”.

27 reacties

 • Ad Zoontjens

  1 maand geleden
  Ze hadden een foto van een asfaltweg vol gaten kunnen tonen. Dan moesten ze de naam van het land niet eens noemen.
 • Filip Elgers

  2 maanden geleden
  @Jan Wilms, indien u als burgerlijk ingenieur computationele wetenschappen als vertegenwoordiger voor het top IT-bedrijf waarvoor u werkt op een wereldbeurs zou aanwezig zijn,- zou u dan ook graag hebben dat ze bovenaan uw expositie-stand een foto van Marc Dutroux zouden uithangen met uw bedrijfslogo ernaast?
 • Jan Wilms

  2 maanden geleden
  Maar die ramp is daar toch gebeurt of mag dat niet vermeld worden
 • VIVIANE LEPEE

  2 maanden geleden
  Misschien waren sommige afbeeldingen inderdaad ongepast. Maar wat te zeggen van onze VRT reporters? Die hielden gewoon een koffieklets onder elkaar. Op een gegeven moment hoorde ik een van hen zelf wat zeggen "bij welk land zijn we nu" Het was Korea en ik zat me net af te vragen of het nu Zuid Korea was en of Noord Korea meedeed. Dergelijke duiding werd niet gegeven, roddels over terras gesprekken tussen atleten we. En tegen de luide achtergrondmuziek was hetgeen ze zegden bijna onverstaanbaar.
 • Lucien Switten

  2 maanden geleden
  Wie besluit er wat "gepast" is of niet?