Zo beeldde MBC Oekraïne uit: met een afbeelding van Tsjernobyl.
Volledig scherm
Zo beeldde MBC Oekraïne uit: met een afbeelding van Tsjernobyl. © rv

“Onvergeeflijk”: Zuid-Koreaanse tv-zender krijgt storm van kritiek na ongepaste beelden tijdens openingsceremonie Spelen

Olympische SpelenDe toonaangevende Zuid-Koreaanse tv-zender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) heeft het verkorven. Tijdens hun uitzending van de openingsceremonie van de Olympische Spelen besloten ze voor een aantal landen een zogezegd ‘passende’ foto toe te voegen. Zo werd er naar Oekraïne verwezen als “het land van de Tsjernobyl-ramp”.

27 reacties

 • Ad Zoontjens

  1 jaar geleden
  Ze hadden een foto van een asfaltweg vol gaten kunnen tonen. Dan moesten ze de naam van het land niet eens noemen.
 • Filip Elgers

  1 jaar geleden
  @Jan Wilms, indien u als burgerlijk ingenieur computationele wetenschappen als vertegenwoordiger voor het top IT-bedrijf waarvoor u werkt op een wereldbeurs zou aanwezig zijn,- zou u dan ook graag hebben dat ze bovenaan uw expositie-stand een foto van Marc Dutroux zouden uithangen met uw bedrijfslogo ernaast?
 • Jan Wilms

  1 jaar geleden
  Maar die ramp is daar toch gebeurt of mag dat niet vermeld worden
 • VIVIANE LEPEE

  1 jaar geleden
  Misschien waren sommige afbeeldingen inderdaad ongepast. Maar wat te zeggen van onze VRT reporters? Die hielden gewoon een koffieklets onder elkaar. Op een gegeven moment hoorde ik een van hen zelf wat zeggen "bij welk land zijn we nu" Het was Korea en ik zat me net af te vragen of het nu Zuid Korea was en of Noord Korea meedeed. Dergelijke duiding werd niet gegeven, roddels over terras gesprekken tussen atleten we. En tegen de luide achtergrondmuziek was hetgeen ze zegden bijna onverstaanbaar.
 • Lucien Switten

  1 jaar geleden
  Wie besluit er wat "gepast" is of niet?
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”