BELGA/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/Photo News

Ons panel ex-olympiërs fileert de eerste week van Team Belgium: “10 medailles? Er is nog een waterkansje. Wie weet passeert er stoemelings nog een kleiduif op de goeie plaats”

Olympische SpelenDe medaillespiegel oogde gisteren laat niet geweldig – voorlopig twee stuks voor Team Belgium. Halfweg deze Olympische Spelen maken we, aan de hand van stellingen, de balans op met een panel met recht van spreken: samen liefst elf olympische deelnames. Tegelijk kijkt onze jury vooruit. “Derwael kan geschiedenis schrijven.”

44 reacties

 • Jan Janssens

  2 jaar geleden
  In Nederland wordt verhoudingsgewijs niet of nauwelijks meer besteed aan topsport, dus moet het wel liggen aan faciliteiten, structuren, begeleiding en mentaliteit. Geef een budget aan beloften en/of topsporters waar ze mee mogen doen wat ze willen, maar wel met een resultaatsverbintenis. Niet presteren = gaan werken voor de kost. Zo zet je de incompetentie en bemoeizucht van bonden en federaties tenminsten buitenspel.
 • Stefaan Jans

  2 jaar geleden
  Nederland en België zijn niet met elkaar te vergelijken en dit in alle domeinen, dus niet alleen in sportbeleving. Begin eens met de begroting, financieel heeft Nederland altijd een groot overschot, België steeds een groot tekort. Wegennet ; mooi aangelegd met al 50 jaar gescheiden fietspaden. België hobbelwegen met gaten en nog veel slechte fietspaden. Ruimtelijke ordening ; België kakofonie, Nederlands alles mooi geordend ! Er is in België in bijna alles " geen lange termijnvisie ".
 • Robert Weers

  2 jaar geleden
  70% van de Nederlanders is lid van een sportvereniging. Vrijwilligerswerk is bijna standaard daar bij die verenigingen. Hier worden elk weekend honderdduizenden kinderen gedumpt bij het Jeugdwerk. Heerlijk gemakkelijk voor de ouders. Maar daar begint de achterstand in de sport al. Daarbij zijn sporters in Nederland fier om hun land te vertegenwoordigen.
 • Paulus de Mos

  2 jaar geleden
  Natuurlijk heb je een bepaald budget nodig voor trainingsfaciliteiten begeleiding materiaal en dergelijke maar talent kan je niet kopen , De Dominicaanse republiek heeft echt geen groter budget beschikbaar dan België en toch lopen ze daar harder kennelijk Stefaan Baert , Als iemand applaus en huldigingen wacht bij een goede prestatie mag hij kritiek verwachten bij een slechte Ik ben geen kok ook maar als mijn vlees niet gaar is in een restaurant mag ik daar toch wat van zeggen ?
 • leo Daneels

  2 jaar geleden
  Ik zou het veel beter vinden dat wij geen medailles winnen maar wereldrecordhouder zouden zijn in het procentueel aantal sportende inwoners !
 1. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen
  1

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.