BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Ondanks overweldigende Gouden Ontvangst zijn haar ouders er gerust in: “Nina is te nuchter om te zweven”

Na een vlekkeloze vlucht vanuit Tokio — “Ik heb zelfs goed geslapen op het vliegtuig” — is Gouden Nina Derwael (21) eindelijk weer op Belgische bodem geland. Papa Nico, mama Marijke en vriend Siemen wachtten onze turntrots op in de luchthaven van Zaventem. “Beetje bij beetje begin ik te beseffen wat ik gerealiseerd heb”, klinkt de eeuwig nuchtere Nina.

 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.
 2. Nog meer Nina’s, Jutta’s en andere toppers op komst: aantal leerlingen met topsportstatuut blijft stijgen
  PREMIUM

  Nog meer Nina’s, Jutta’s en andere toppers op komst: aantal leerlingen met topsport­sta­tuut blijft stijgen

  Er zijn nog meer Nina’s, Jutta’s en andere kampioenen op komst. De aanvoer van leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs die én studeren én aan topsport doen, hapert niet. Afgelopen schooljaar waren 753 jongeren in Vlaamse scholen met topsport bezig. Vijf jaar geleden waren er dat 668. Voetbal blijft nummer één. Maar welke sporttakken lokken nog leerlingen naar een topsportstatuut? Wie zijn de twee topsporters in de richting sneeuwsport? En hoeveel topsportleerlingen vallen onderweg af?