Slotceremonie Olympische Spelen Tokio.
Volledig scherm
Slotceremonie Olympische Spelen Tokio. © EPA

Olympische Spelen 2020 zitten er officieel op - Abdi ontvangt bronzen plak tijdens slotceremonie

Olympische Spelen• Slotdag Olympische Spelen
• Bashir Abdi pakt brons in marathon, Naert 10de
• Lotte Kopecky uitgeschakeld na val in omnium
• Bekijk hier de medaillespiegel
• Alle nieuws en uitslagen live op deze pagina

21 reacties

 • Louis Meeus

  3 maanden geleden
  Blij dat het gedaan is. Eindelijk!
 • Max Arkens

  3 maanden geleden
  @Marcel Neutgens Abdi, Naert en Kersten waren echter wel niet de laatste Belgische deelnemers die in actie kwamen op deze Olympische spelen. Deze eer was weggelegd voor Kopecky, die door een massale valpartij haar wedstrijd helaas niet heeft kunnen afmaken. Ook was het moeilijk voor Abdi om vlaggendrager te zijn op deze ceremonie. Hij had een andere functie. Samen met de 5 andere medaillewinnaars van de marathon (mannen en vrouwen) moest hij op die ceremonie zijn medaille in ontvangst nemen.
 • Peter Knaap

  3 maanden geleden
  Organiseren zoiets pas als het opbrengt. Hoeveel winst is er na de spelen.
 • Jeroen Kersten

  3 maanden geleden
  @patrick Kruyt; inderdaad een bijzonder knappe prestatie. Maar ook België heeft prima gepresteerd, allemaal atleten die 4 (ib dit geval 5) alles opzij zetten voor de Spelen. Het scheelt voor Nederlanf natuurlijk dat wij al jaren geld investeren in sport, met bijvoorbeeld een topsportlocatie als Papendal. Mocht België dat ook nog eens gaan doen dan gaan ook jullie voor nog mooiere resultaten, het is jullie gegund!
 • Patrick Kruyt

  3 maanden geleden
  Nederland eindigt als beste EU land op de 7e plek, ongekend weer van onze Noorderburen. Proficiat!!
 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.
 2. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.