Slotceremonie Olympische Spelen Tokio.
Volledig scherm
Slotceremonie Olympische Spelen Tokio. © EPA

Olympische Spelen 2020 zitten er officieel op - Abdi ontvangt bronzen plak tijdens slotceremonie

Olympische Spelen• Slotdag Olympische Spelen
• Bashir Abdi pakt brons in marathon, Naert 10de
• Lotte Kopecky uitgeschakeld na val in omnium
• Bekijk hier de medaillespiegel
• Alle nieuws en uitslagen live op deze pagina

21 reacties

 • Louis Meeus

  2 maanden geleden
  Blij dat het gedaan is. Eindelijk!
 • Max Arkens

  2 maanden geleden
  @Marcel Neutgens Abdi, Naert en Kersten waren echter wel niet de laatste Belgische deelnemers die in actie kwamen op deze Olympische spelen. Deze eer was weggelegd voor Kopecky, die door een massale valpartij haar wedstrijd helaas niet heeft kunnen afmaken. Ook was het moeilijk voor Abdi om vlaggendrager te zijn op deze ceremonie. Hij had een andere functie. Samen met de 5 andere medaillewinnaars van de marathon (mannen en vrouwen) moest hij op die ceremonie zijn medaille in ontvangst nemen.
 • Peter Knaap

  2 maanden geleden
  Organiseren zoiets pas als het opbrengt. Hoeveel winst is er na de spelen.
 • Jeroen Kersten

  2 maanden geleden
  @patrick Kruyt; inderdaad een bijzonder knappe prestatie. Maar ook België heeft prima gepresteerd, allemaal atleten die 4 (ib dit geval 5) alles opzij zetten voor de Spelen. Het scheelt voor Nederlanf natuurlijk dat wij al jaren geld investeren in sport, met bijvoorbeeld een topsportlocatie als Papendal. Mocht België dat ook nog eens gaan doen dan gaan ook jullie voor nog mooiere resultaten, het is jullie gegund!
 • Patrick Kruyt

  2 maanden geleden
  Nederland eindigt als beste EU land op de 7e plek, ongekend weer van onze Noorderburen. Proficiat!!
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?