AFP
Volledig scherm
© AFP

Officieel: geen buitenlandse toeschouwers op Olympische Spelen, miljoenenverlies voor organisatie

Olympische SpelenWat in de lucht hing, is nu ook officieel. De Olympische Spelen van komende zomer in Tokio zullen doorgaan zonder buitenlandse fans op de tribunes. Dat besliste het Japanse organisatiecomité. De coronapandemie is de oorzaak. De organisatie bevestigt daarmee de berichtgeving van het Japanse persagentschap Kyodo tien dagen geleden. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de Spelen dat er geen buitenlandse toeschouwers worden toegelaten.

2 reacties

 • Stefaan Cammans

  2 maanden geleden
  Best nog een jaar uitstellen hoe erg ook voor oudere atleten die op het einde van hun sterkste periode verkeren en volgend jaar weer een jaartje ouder zijn om topprestaties te moeten leveren tegen concurrenten die in hun jonge topjaren verkeren. Maar België bv. zal er niet in slagen z’n atleten op tijd gevaccineerd te krijgen en je gaat zo’n chaos en rampspoed veroorzaken door indoorsporten toe te laten met niet-gevaccineerde mensen dat de Japanse volksgezondheid in het gedrang komt.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  deelnemen is belangrijker dan winnen en dat kan ook zonder toeschouwers en het uitdagende onkostenplaatje. Laat degenen die op grote voet willen leven zelf voor de kosten instaan...
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Evenepoel toegejuicht door fans
  Play

  Evenepoel toege­juicht door fans