Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nummer twee van marathon wil niet meer terug naar Ethiopië uit vrees voor zijn leven

Rio 2016Eliud Kipchoge heeft olympisch goud veroverd op de marathon. De Keniaanse atleet was oppermachtig in de klassieke wedstrijd over 42,195 kilometer door het natte Rio de Janeiro, waar het tijdens een groot deel van de race regende. Het zilver ging naar de Ethiopiër Feyisa Lelisa, het brons was voor de Amerikaan Galen Rupp. Koen Naert was met de 22ste plaats de beste Belg.

 1. Onze olympiërs luiden alarmbel over vaccin: “Atleten zwijgen al vier jaar. Nu ze één keer hun hand opsteken, krijgen ze geen gehoor”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  21

  Onze olympiërs luiden alarmbel over vaccin: “Atleten zwijgen al vier jaar. Nu ze één keer hun hand opsteken, krijgen ze geen gehoor”

  Vele olympiërs zijn doodsbenauwd. In minder dan vier maanden starten de Spelen, maar ze blijven in het ongewisse over hun vaccin. De irritatie groeit, want hoe langer men wacht, hoe groter de kans dat goud helemaal niets wordt. Zwemcoach Ronald Gaastra stelt het scherp. “Zonder vaccin kúnnen we niet naar Tokio.” Of hoe de paniek steeds meer toeslaat.
 1. Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Giro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"
  Play

  Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Gi­ro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"

 2. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"