AFP
Volledig scherm
© AFP

Novak Djokovic heeft geen last van mentale druk of stress: “Druk is een voorrecht dat ik aankan”

Olympische SpelenNovak Djokovic raast door het tennistoernooi op de Olympische Spelen in Tokio, maar van mentale druk heeft de Servische nummer één van de wereld geen last. “Zonder druk is er geen professionele sport”, aldus Djokovic.

4 reacties

 • Godfrey Vaes

  1 jaar geleden
  Die kerel is een machine. Zal alle records verpulveren !
 • Jeffrey Meykens

  1 jaar geleden
  Heeft met mentale weerbaarheid te maken en is zeker niet makkelijker of plezant door de beste te zijn. De beste zijn dwing je af door talent, vechtlust, mentale weerbaarheid en uithoudingsvermogen. Djokovic is daar een voorbeeld in voor de meeste topsporters.
 • karl van dyck

  1 jaar geleden
  Geweldig toch dat men zoiets kan zeggen en hij het ook echt meent. Dat vind ik het verschrikkelijke eraan als je beroemd bent in wat dan ook. Dan is de pers daar en word er alleen maar positief over je geschreven als je als beginend acteur of sporter komt piepen bij de groten. Vervolgens beginnen journalisten jouw dan te analyseren en kijken ze waar ze je op kunnen pakken en de grond inboren wanneer je het gemaakt hebt. Media kan iemand maken om hem vervolgens met plezier te kraken.
 • Paul Van den Berge

  1 jaar geleden
  Plezant als ge altijd en overal de beste bent. Dan kan je zoiets zeggen ja.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 1. Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaanse invloed in Europa en Azië

  Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaan­se invloed in Europa en Azië

  De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Peking, waar hij de Chinese leider Xi Jinping heeft ontmoet en de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen zal bijwonen. Dat heeft het Russische persagentschap TASS gemeld. Poetin sprak bij deze topontmoeting over “de ongekend nauwe betrekkingen” tussen beide landen. Hij zei dat de banden van Rusland met China “zich voortvarend ontwikkelen op de weg naar vriendschap en een strategisch partnerschap”.
 2. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen
  1

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.