Nina Derwael in Osijek.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Derwael in Osijek. © Gymfed

Nina Derwael tankt in Osijek met zege op brug vertrouwen, maar uitvoering moet beter voor olympisch goud: “Score ligt onder doel Tokio”

Met goud op de brug is de Kroatische missie volbracht voor Nina Derwael. Toch blijft er richting Tokio nog werk aan de winkel. De score in de finale van 15.000 moet hoger als ze haar gouden doel op de Spelen wil waarmaken. “15.000 ligt onder haar olympisch doel”, zegt haar trainster Marjorie Heuls. Waar is verbetering mogelijk? En ook belangrijk: hoe zit het met de concurrentie? 

2 reacties

 • alfons moons

  2 maanden geleden
  Komt goed Nina ! Een échte Belgische zonder franjes en bling bling ! Kunnen we alleen blij mee zijn !
 • cor vermonden

  2 maanden geleden
  Prima,prima.
 1. Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille
  Olympische Spelen
  100

  Vliegmachi­ne Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

  Niet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.
 2. Vader Evenepoel reageert op kritiek met twee foto’s van Remco: “Velen vergeten waar hij in maart stond”
  Play
  Olympische Spelen
  163

  Vader Evenepoel reageert op kritiek met twee foto’s van Remco: “Velen vergeten waar hij in maart stond”

  Hij had de kritiek verwacht, Patrick Evenepoel. “Nu zal de vraag rijzen of Evenepoel zijn plaats op deze Olympische Spelen wel verdiend heeft”, reageerde hij bij VTM Nieuws na de tijdrit. Onder andere op Twitter viel al snel menig kritische noot, waarop de vader van Remco reageerde met twee foto’s die duidelijk maken welke weg Evenepoel al afgelegd heeft na zijn val in de Ronde van Lombardije.

Olympische Spelen