Nina Derwael met de Belgische vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Derwael met de Belgische vlag. © Photo News

Nina Derwael doet het verhaal van haar gouden dag: “Ik schrok ervan dat ik ‘s middags nog een dutje kon doen”

Olympische Spelen“Het is een hele mooie, hé?” Haar gouden medaille rond de nek showt Nina Derwael ook voor de neus van de Belgische media in Tokio. Nog overweldigd door alle spanning bij de brugfinale en emoties na haar winst doet Derwael het verhaal van haar gouden dag. Over wat ze in de uren vóór het moment suprême deed, waarom ze de scores van de andere dames niet wil weten en het speciale gevoel tijdens het horen van het Belgische volkslied. 

64 reacties

 • Marco Maerten

  2 maanden geleden
  Prachtige prestatie en ook niet vergeten hoeveel jaren van werk zweet en zelfs tranen hier aan vooraf gaan. Ik deed vroeger ook (recreatief) toestelturnen en weet zelfs dan maar goed wat de wedstrijdturners moeten opofferen.
 • christophe laporte

  2 maanden geleden
  Wat een topprestatie. Ik kreeg er kippevel van.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Goed gedaan, wat een prestatie en wat een uitstraling en wat een geloof ..... Zouden meer belgen mogen hebben en doen !
 • Chris Buyse

  2 maanden geleden
  Bravo,Nina Zoveel opofferingen en inzet ! Volharding jaren aan een stuk en gaan voor het allerhoogste. Alle druk weerstaan, focus behouden, wat een bijna bovenmenselijke prestatie ! Zo verdiend, jouw gouden plak. Je schrijft turngeschiedenis. Mooi mooi!
 • Rachel Bonte

  2 maanden geleden
  Filip Doornaert: Inderdaad, dit is echte topsport terwijl ze veel te weinig verdienen. Deze mensen moeten echt alles opgeven en spartaans leven. Anderen, zoals voetballers, verdienen miljoenen om uiteindelijk niks te moeten opgeven. Hoogstens een paar dagen voor een match. Zo jammer ook dat velen nu wel trots zijn omdat België goud behaalt maar verder niets van turnen kennen.