Nina Derwael bezorgde ook Red Lions kippenvel: “Ze is een mooie ambassadrice voor de Belgische sport”

Olympische SpelenNet als Nina Derwael stonden ook de Red Lions de pers deze ochtend te woord in Tokio. Zij zijn eveneens onder de indruk van de prestatie van de gymnaste. “Hopelijk is het niet de laatste gouden medaille voor België”, glimlachte Felix Denayer.

9 reacties

 • maarten anthonis

  2 maanden geleden
  Het wordt tijd dat alle sporters beter betaald worden , en dat kan gemakkelijk als ze die overbetaalde pottenstampers belasting laten betalen zoals iedereen. Waarom kunnen die miljoenen verdienen onder een gunstregime en krijgt een turnster op een wk een paar duizend euro , en dat moet ze nog wereldkampioen worden , anders heeft ze bijna niets , trieste boel , gefeliciteerd Nina met je schitterend werk.
 • Michael Costermans

  2 maanden geleden
  Zo zie je maar... meer geld brengt niet meer medailles... talent telt! Dus een goede les... laat enkel toptalenten onder contract komen en omkader hen goed ipv de subtop... is verloren moeite. Ze kunne als hobby hun sport doen. Sport is winnen... deelnemen al een tijdje niet meer...
 • Andy Staelens

  2 maanden geleden
  Stop maar met de OS, de pintjes league is op gang getrokken en dat is veel belangrijker dan al de rest. Zien hoe onze wereld ploegen tegen elkaar voetballen, euh pottenstampen, er is niets mooier. Dat is tenminste geen weggesmeten geld.
 • Johan Van loocke

  2 maanden geleden
  @Marc, er loopt daar ook nog ene Nafi ( Europees, wereld en olympische kampioene 7 kamp die nog in aktie moet komen ) rondt en vergeet onze hockeyploeg ( vice olympisch kampioen en wereldkampioen ) niet, nu in de halve finale . Onze noorderburen doen het zoals gewoonlijk beter dan ons en veel andere/grote landen, maar laat dit geen obsessie worden. Als klein landje doen we het best goed. Hopelijk verlengd Nafi haar titel, dan hebben we nog altijd de koningin van de atletiek onder ons ...
 • Marc Wouters

  2 maanden geleden
  Alle lof voor Nina, maar ik ben het niet eens dat ze een goeie ambassadrice is. Ik verklaar: ze is een anomalie, mogelijk de enige gouden medaille (NL nu al 4), ze is er gekomen door individueel hard werken, zonder veel omkadering. Ze is dus de uitzondering op de regel dat men hier moeilijk kan schitteren. Ik zou dan ook eens kritisch kijken naar oa sport in dit land eerder dan opgetogen zijn over één gouden plak.