REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nigeriaanse spurtster Okagbare test als eerste positief op doping en verlaat Spelen in Tokio

Olympische SpelenDe Nigeriaanse sprintster Blessing Okagbare is uitgesloten van de Olympische Spelen in Tokio. Ze testte op 19 juli bij een dopingcontrole buiten competitie positief op een groeihormoon. 

4 reacties

 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Haar brons werd zilver, dus een 4de werd brons, zonder ceremonie, kwam destijds thuis zonder medaille. Graag aparte ceremonie in het groot voor deze arme luizen. Evtl tijdens volgende openingsceremonie.
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Daar gaan we weer. Ze is 32 jaar, nog een laatste misstap. Al gaan ze die levenslang schorsen, ze zal toch niet lang meer sprinten en verspringen wegens de ouderdom. Maar ze mogen ze wel deftig straffen, zodat de anderen weer een voorbeeld erbij hebben.
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Ik twijfelde al dat het een vrouw was. Als je er als man wil uit zien om beter te presteren, is het ver gekomen.
 • roger gilis

  1 jaar geleden
  Ze zullen het nooit leren!
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.