Alexander Doom, Imke Vervaet, Camille Laus en Jonathan Borlée stootten eerder vandaag door met een Belgisch record. Kunnen ze zaterdag een medaille pakken?
Volledig scherm
Alexander Doom, Imke Vervaet, Camille Laus en Jonathan Borlée stootten eerder vandaag door met een Belgisch record. Kunnen ze zaterdag een medaille pakken? © BELGA

Niet meer dan 20% kans op een Belgische medaille vannacht of zaterdagochtend, of stijgen onze gemengde teams boven zichzelf uit?

Olympische SpelenElke dag voorspellen onze journalisten in Tokio de kans op een Belgische medaille op de Olympische Spelen. Op dag acht achten we die kans opnieuw redelijk klein: 20%. Het zal van de gemengde teams moeten komen. Stijgen de Belgian Hammers of de gemengde 4x400 meter-ploeg boven zichzelf uit?

1 reactie

 • Etienne Callebout

  2 maanden geleden
  Zo kan je zien dat sport niet alleen staat .Dat er politiek ,geld en macht meegemoeid is ligt nu volledig bloot .sport is ook corrupt nu ,wat is er nog rein in deze wereld .Zelf een kind is niet meer onschuldig .
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.