Next Gen olympiërs
Volledig scherm
Next Gen olympiërs © Photonews/HLN

Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

Olympische Spelen24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.

7 reacties

 • Gaston Foubert

  2 maanden geleden
  Sporten waar je met punten beoordeeld wordt zullen niet altijd objectief zijn. In atletiek wie het eerst over de meet is, het verst en hoogst springt is het altijd de beste die wint.
 • Johan Van loocke

  2 maanden geleden
  @yves van Rossem, dat is nu toevallig " mijn sport ". Ik daag je uit om 3 katas na elkaar uit te voeren, zou lelijk tegen kunnen vallen als je niet fit bent. De meeste technieken moeten met kracht en explosiviteit uitgevoerd worden. Lijkt simpel maar is het niet zeker niet bij katas met hoge trappen, Elke beweging staat voor een aanvallende of verdedigende techniek. Er wordt oa beoordeeld op techniek, kracht, explosiviteit, concentratie .. Dit is bij de juiste sensei een prachtige sport !
 • Rudy De Pauw

  2 maanden geleden
  Nederland 36 medailles Belgie 7, hier schort duidelijk iets.
 • luc pauwels

  2 maanden geleden
  Lap we zijn nog maar net 50 medailles gaan ophalen in Tokio met de sterkste delegatie ooit (lol) of er liggen er al 100 klaar in Parijs. België het land van de aankondigingsjournalistiek en de excuses achteraf. Remco wint de Giro. Rode Duivels Europees kampioen. Enz enz enz
 • Yves Van Rossem

  2 maanden geleden
  Ja, sommige "sporten" (ik durf het zo niet te noemen) mogen ze stande pede van de olympische kalender afvoeren. Te belachelijk voor woorden ... De olympische spelen moet in de eerste plaats een trefpunt worden waar men op een objectieve wijze de atleten beoordeeld binnen een bepaalde sport. "sporten" als karate kata is alles behalve dat. Welke objectiviteit heeft men hier en over welk sportgehalte spreekt men ? Straks voegt men snid en naad en bloemschikken ook toe als een olympische sport
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.