Nederlands bondscoach: “Heb het Mathieu deze week nog 100 keer gezegd dat plank er niet zou staan” - Geen breuken voor Van der Poel na val

Olympische SpelenDe olympische droom van Mathieu van der Poel (26) is deze ochtend brutaal uit elkaar gespat. De Nederlander kwam al tijdens de openingsronde zwaar ten val en zou de strijd later staken. De oorzaak van de stuurfout? Een plank, die er wél tijdens de verkenning, maar niét tijdens de wedstrijd lag. “Ik was niet op de hoogte”, aldus Van der Poel, die geen breuken overhield aan z'n val. Bondscoach Gerben de Knegt zegt dan weer dat hij het “deze week nog 100 keer gezegd heeft”. Onze columnist Thijs Zonneveld is bij HLN LIVE scherp voor de communicatie binnen het Nederlandse team.

99 reacties

 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Ach Mathieu is weer thuis en zit met zijn gedachten alweer hij het WK en Parijs Roubaix
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Als ze tijdens de week 100 keer zeggen dat die plank er tijdens de wedstrijd niet zal liggen, moet je toch niet verwonderd zijn als ze er niet ligt. Of luistert hij niet naar de coach. Dat kan ik dan weer wel voorstellen.
 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  Eddy Vandeweyer ten eerste het weer was niet extreem , ten tweede in het veldrijden worden zulke hindernissen nooit gelegd & ten derde niemand kon zien wat er achter die rots was, het was rijden in een blind gat terwijl in de cross steeds voldoende overzicht is idem op de weg & toch zijn er die in de afrastering knallen
 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  Marko Decandt uit voorzorg enkel om zijn matriaal te sparen .Die fietsen krijgen enorme klappen bij het neekomen .En een plank ? ik noem het eerder een leeg pallet van cement
 • Joos Michiels

  2 maanden geleden
  Organisatie treft geen schuld: plank was er om veiligheid in.te bouwen in de training/verkenning. Is ook gebruikelijk in mtb wedstrijden. Daarnaast horen drops bij mtb. Bovendien was er een testevent ook zonder plank. Tenslotte was iedereen op de hoogte, wat blijkt uit reacties van coaches en renners.
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?
  Olympische Spelen
  14

  POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?

  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.
 3. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.