Nafi Thiam tot tranen toe bewogen: “Er is zoveel druk geweest, mentaal ben ik even op” - Vidts: “Nooit van durven dromen”

OLYMPISCHE SPELENDe tranen werden de vrije loop gelaten. Nafi Thiam was bijzonder emotioneel in een eerste reactie, net nadat ze haar olympische titel in de zevenkamp had verlengd. “Hier was plezier maken moeilijker dan in Rio, omdat er veel druk van buitenaf was.”

46 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Misschien moeten we verlonen zoals in Indonesië. Vijf koeien, een huis en een gehaktballenrestaurant voor een gouden medaille. Het is ook iets moeilijker voor de fiscus om met 2,5 koe aan de haal te gaan.
 • Hilde Bogaert

  2 maanden geleden
  Gefeliciteerd aan alle atleten. Nu eindeloos wachten op een deftige verloning voor hen.
 • Bart Maris

  2 maanden geleden
  De lage landen op plaatsen 1, 2, 3 en 4 in één van de zwaarste disciplines in de atletiek op de OS; wie had dat ooit durven dromen! Proficiat Nafi en Noor, wat mij betreft samen met Nina Derwael de absolute toppers van onze afvaardiging! Vele jaren trainen met maar enkele kansen om echt te scoren, met nauwelijks een financiële motivatie.
 • lieve rigo

  2 maanden geleden
  Gefeliciteerd gouden Nafi Thiam. Goed gedaan Noor Vidts.
 • Gilbert Flament

  2 maanden geleden
  Super prestatie. Heel wat beter dan die voetballers. Nu onze atleten nog deftig betalen
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.
 2. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.