Tom Pelsmaekers
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Pelsmaekers © getty

Na Berings, nu ook Pelsmaekers: nog een bewijs dat vaccins voor olympiërs belangrijk zijn

Olympische SpelenZeg nu nog eens dat vaccinaties niet dringend zijn voor olympische atleten: veel scheelde het niet of zeiler Tom Pelsmaekers had door een coronabesmetting geen gooi kunnen doen naar het allerlaatste ticket voor de Spelen bij de 49'ers.

11 reacties

 • dirk van den broecke

  3 weken geleden
  Zegt niets wachten in de rij , sport is,geen prioriteit
 • wilfried de hert

  4 weken geleden
  Dat is geen bewijs dat ze prioritair moeten ingeënt worden maar een bewijs dat ze ook voorzichtig moeten zijn.
 • Segers Ludo

  2 maanden geleden
  Olympiërs zijn kerngezonde mensen die kunnen tegen een stootje en moeten zeker niet de riscicopatiënten nog verder naar achteren dringen. Het gaat om mensenlevens niet om medailles waar de Belgen toch iedere keer zwaar ontgoochelen. En al zeker hun trainers en de bobos's verdienenen dergelijke voorkeursbehandeling niet. Dan hebben werknemers die alle dagen moeten tsjollen daar veel meer recht op.
 • Ledoux Ruddy

  2 maanden geleden
  Als de organisatie mogelijks een vaccinatie zal eisen van alle aanwezige sporters ? ( en dat zit er dik in ) dan is het best er zo snel als mogelijk een te bezorgen aan onze sporters ! anders kan het voorkomen dat ze mogen thuis blijven ( en we zien ook graag sport , zie onze over verwende voetballers)
 • Marcel Vansant

  2 maanden geleden
  Topsporters, BV's enz... ze kunnen zich allemaal meer permitteren dan wij , de gewone mensen. STOP met die voorkeuren te willen opdringen, genoeg is genoeg !
 1. Onze olympiërs luiden alarmbel over vaccin: “Atleten zwijgen al vier jaar. Nu ze één keer hun hand opsteken, krijgen ze geen gehoor”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  21

  Onze olympiërs luiden alarmbel over vaccin: “Atleten zwijgen al vier jaar. Nu ze één keer hun hand opsteken, krijgen ze geen gehoor”

  Vele olympiërs zijn doodsbenauwd. In minder dan vier maanden starten de Spelen, maar ze blijven in het ongewisse over hun vaccin. De irritatie groeit, want hoe langer men wacht, hoe groter de kans dat goud helemaal niets wordt. Zwemcoach Ronald Gaastra stelt het scherp. “Zonder vaccin kúnnen we niet naar Tokio.” Of hoe de paniek steeds meer toeslaat.
 2. Minister van Sport Weyts roept op om Belgische olympiërs zo snel mogelijk te vaccineren: “Ze verdienen gelijke kansen”
  Play
  Olympische Spelen
  49

  Minister van Sport Weyts roept op om Belgische olympiërs zo snel mogelijk te vaccineren: “Ze verdienen gelijke kansen”

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) roept op om onze Belgische atleten zo snel mogelijk te vaccineren, voor de Olympische Spelen van deze zomer. In totaal gaat het om zo’n 500 sporters. Volgens Weyts kunnen zij zich nu minder optimaal voorbereiden dan atleten uit andere landen die wél al gevaccineerd zijn. Maar de beslissing ligt bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
 1. Merlier spurt na derde plaats in Termoli recht in armen van lief Cameron Vandenbroucke
  Play

  Merlier spurt na derde plaats in Termoli recht in armen van lief Cameron Vandenbrou­c­ke

 2. Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro
  Play

  Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro