Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Na 3.500 Tourkilometers... 9.700 vliegkilometers en úren wachten: “Eigenlijk zouden renners moeten doen zoals bejaarden in een rusthuis”

Olympische SpelenWout van Aert (26) is de Pyreneeën prima door gekomen — uitstekend nieuws richting Olympische Spelen. Of juichen we te vroeg? Meteen na de Tour wacht hem een lange en vermoeiende trip naar Japan. Kan dat nefast zijn voor zijn conditie?

4 reacties

 • louis meuleman

  2 maanden geleden
  Het is zeker geen geschenk dat Wout pas na de tour naar Japan kan vertrekken en dan eens ginder nog veel geduld zal moeten hebben om de luchthaven uit te komen dit is wel een groot nadeel om dan tegen renners te moeten strijden die ginder al twee weken zijn
 • jan embrechts

  2 maanden geleden
  Als je in zulke omstandigheden voor een Olympische medaille moet knokken is niet aangewezen,hij is dan wel voorbereid in de Tour,maar de vlucht en wachttijden voor administratie en dergelijke zullen wellicht parten spelen.Dat vreet aan je lichaam en moraal... Ik wens Wout het allerbeste in deze omstandigheden,trouwens ook alle ander atleten en wielrenners.Ze hadden beter de spelen afgelast ! Jan Embrechts
 • ROGER DEPREZ

  2 maanden geleden
  Ik hoop met al dat gedoe dat het niet ten koste van zijn conditie gaat, want de tijdrit in Tokio is een zekerheid met zijn conditie nu om te winnen of althans op het podium te staan.
 • URBAIN CELIS

  2 maanden geleden
  ge moet de 1ste nacht goed kunnen slapen, als het moet met een slaappil, dan bent u de volgende dag zo fit als een hoentje ,maandag aankomen, gewoon doen die dag en dan normaal gaan slapen
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.