Volledig scherm
© UNKNOWN

Mind The Gap: Van de baas van Londen 2012 naar een onoverwinnelijke vegetariër

Mind The GapDe 'Underground' of 'Tube' is een symbool in Londen. Er is evenveel leven onder de stad als boven de grond. Naar aanleiding van de Spelen werd ieder metrostation hernoemd naar een beroemde atleet. Ideaal voor een minireeks doorheen de olympische geschiedenis en door Londen. Vandaag springen we voor de laatste keer op een atletieklijn: de District Line. Onderweg komen we enkele van de meest legendarische atleten tegen. Mind the gap, mind the doors, the train is ready to leave!

 1. Olympische droom Ann Wauters intact: “Als mijn hoofd het wil, vind ik wel manier opdat mijn lichaam volgt”
  Play
  Olympische Spelen

  Olympische droom Ann Wauters intact: “Als mijn hoofd het wil, vind ik wel manier opdat mijn lichaam volgt”

  In een Skypegesprek met VTM NIEUWS vertelt Ann Wauters over haar gevecht tegen corona dat ze vorige week voerde (zie video onderaan) en werd haar ook gevraagd naar haar olympische droom. Door het uitstel van de Spelen is die met een jaar uitgesteld. “De voorbije week was die beslissing logischerwijs niet prioritair en de Spelen zijn nu plots ook heel ver weg. Maar als het enigszins mogelijk is zou ik het toch nog heel graag meemaken. Ik ken mezelf ook wel: als mijn hoofd het wil, dan ga ik een manier vinden opdat mijn lichaam ook kan volgen.”
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Mind The Gap: Van de magische sprong van Bubka naar de kwelgeest van Hitler
  Mind The Gap

  Mind The Gap: Van de magische sprong van Bubka naar de kwelgeest van Hitler

  De 'Underground' of 'Tube' is een symbool in Londen. Er is evenveel leven onder de stad als boven de grond. Naar aanleiding van de Spelen werd ieder metrostation hernoemd naar een beroemde atleet. Ideaal voor een minireeks doorheen de olympische geschiedenis en door Londen. In onze eerste aflevering springen we op de Metropolitan Line, dezer dagen één van de drie atletieklijnen. Mind the gap, mind the doors, the train is ready to leave!