Kan Wout van Aert ons meteen een medaille bezorgen?
Volledig scherm
PREMIUM
Kan Wout van Aert ons meteen een medaille bezorgen? © Photo News

Michel Wuyts heeft nog opvallende tip voor Van Aert en co: “Volg ten zuiden van Tokio attent Spanjaarden en Duitsers”

Olympische SpelenOm 4 uur vannacht begint in Japan de olympische wegrit. Met Wout van Aert en Remco Evenepoel heeft ons land twee kanshebbers op eremetaal. Onze columnist Michel Wuyts, die straks commentaar geeft bij de koers, blikt hieronder terug op de vorige wegritten op de Spelen. En hij doet daarbij een opvallende vaststelling. Lees de column hieronder.

2 reacties

 • Luc Hamels

  4 maanden geleden
  Hoog tijd dat deze man op pensioen gaat, het had beter geweest dat hij dat al enkele jaren geleden had gedaan. Maar gelukkig je kan de uitzendingen meestal ook op de Nederlandse zender volgen !!! Zo verliepen de uitzendingen van de Tour veel aangenamer, je kan ook eens lachen met het "Nederlandse Frans". :-)
 • André Uyttendaele

  4 maanden geleden
  Wat een kromtaal, is Michel beginnen drinken omdat hij vreest na zijn pensionering in de vergetelheid te sukkelen?
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.