AP
Volledig scherm
© AP

Meteen opschudding op de piste: ontlopen Denen met deze tape de strikte UCI-regels rond kousenhoogte?

Olympische SpelenControverse rond de Deense baanwielrenners in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen. In mogelijk een poging de strikte UCI-regels rond de hoogte van de kousen te ontlopen om zo een aerodynamisch voordeel te bekomen, fietsen zij rond met tape op de scheenbenen. Als klap op de vuurpijl zette het Deense kwartet meteen de snelste tijd neer op de openingsdag, zelfs goed voor een olympisch record van 3:45.014 - 0.342 seconden trager dan het eigen wereldrecord.

8 reacties

 • Chris Vanderheyden

  1 maand geleden
  Helaas is dit een parodie aan het worden, dat zijn geen Olympische spelen. Het gedachtegoed is helemaal weg. Atleten kunnen elkaar niet ontmoeten, naar elkaar kijken enz. Dit is een competitie zonder ziel die zich s nachts afspeelt- wie geeft nog om een tape, er zijn er nog die vervalsen. Dapper van de Japanners, maar dit zijn geen spelen.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  De ene sporter gebruikt dit, de ander gebruikt dat. Zonder de extra middelen kunnen de topprestaties niet gehaald worden, dat is een feit!
 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik zou een scheenbeen blessure hebben !
 • Elle Devee

  2 maanden geleden
  Als je de regels leest is hier duidelijk sprake van een overtreding. En dan is diskwalificatie en schrappen van dat wr de enige mogelijke beslissing.
 • Jeffrey Meykens

  2 maanden geleden
  alle 4 hebben ze een scheenbeen blessure, dat de UCI maar het tegendeel bewijst...
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.