Alison Van Uytvanck en Elise Mertens zijn al meteen uitgeschakeld in het dubbelspel.
Volledig scherm
Alison Van Uytvanck en Elise Mertens zijn al meteen uitgeschakeld in het dubbelspel. © Photo News

Mertens en Van Uytvanck betreuren gemiste medaillekans na snelle exit, maar zijn blij voor Van Aert: “Zalig toen we van zijn zilver hoorden”

Olympische SpelenEen Belgische medaillekans minder: Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn al out na de eerste dubbelronde tegen Spanje (3-6, 6-7): “Ons niveau was goed, maar Spanje liet geen steek vallen”, analyseerde het duo. Tijdens hun tiebreak haalde Wout van Aert zilver in de wegrit: “Dat was chic om achteraf te horen, dat is het mooie aan Team Belgium.”

6 reacties

 • Luc Gorrebeeck

  1 jaar geleden
  Neem een amateur mee ipv Van Uytvanck ! Wat komt zij in Tokio eigenlijk doen ?
 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  Had iemand die ooit medaillekansen gegeven? Alison haar niveau is gewoon te laag. Het zou gewoon belachelijk geweest zijn voor de spelen zelf om met zo'n niveau een medaille te halen.
 • Nico Lietaert

  1 jaar geleden
  Hopen op een medaille en in de eerste ronde er uit. En dan een uitleg geven dat je blij bent voor een ander, komaan, het kan niet anders dan dat je ontgoocheld bent en je moet danzeggen dat je beter moest doen. Punt.
 • Piet Corneel

  1 jaar geleden
  Ongelooflijk buiten W.Van Aert,N.Derwael en Nafitian moeten niet hopen op medailles.Wat gaan die daar eigenlijk doen mertens en co???????Blijf thuis jullie kunnen het toch niet.
 • Tom Van Calster

  1 jaar geleden
  Die spelen dus nooit samen maar mogen toch effe naar de Olympische spelen. Wat voor een zever is dit? Dit is gewoon hilarisch!
 1. Sneeuwprinses én model: ‘s lands jongste olympische winterkampioene Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles
  Play
  PREMIUM
  Winterspelen
  2

  Sneeuwprin­ses én model: ‘s lands jongste olympische winterkam­pi­oe­ne Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles

  De postergirl van de Winterspelen heeft de beloften ingelost: freestyleskiester Eileen Gu, 18 nog maar, schonk China goud op het onderdeel Big Air. Ze deed er nog zilver bij op de slopestyle en goud in de halfpipe. Meteen was ze ‘s lands jongste olympische winterkampioene ooit. Op social media in China ging ze meteen viraal: 90.000 posts over haar zege in minder dan dertig minuten tijd. En zeggen dat Gu is geboren en getogen in het zonnige Californië.