Alison Van Uytvanck en Elise Mertens zijn al meteen uitgeschakeld in het dubbelspel.
Volledig scherm
Alison Van Uytvanck en Elise Mertens zijn al meteen uitgeschakeld in het dubbelspel. © Photo News

Mertens en Van Uytvanck betreuren gemiste medaillekans na snelle exit, maar zijn blij voor Van Aert: “Zalig toen we van zijn zilver hoorden”

Olympische SpelenEen Belgische medaillekans minder: Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn al out na de eerste dubbelronde tegen Spanje (3-6, 6-7): “Ons niveau was goed, maar Spanje liet geen steek vallen”, analyseerde het duo. Tijdens hun tiebreak haalde Wout van Aert zilver in de wegrit: “Dat was chic om achteraf te horen, dat is het mooie aan Team Belgium.”

6 reacties

 • Luc Gorrebeeck

  2 maanden geleden
  Neem een amateur mee ipv Van Uytvanck ! Wat komt zij in Tokio eigenlijk doen ?
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  Had iemand die ooit medaillekansen gegeven? Alison haar niveau is gewoon te laag. Het zou gewoon belachelijk geweest zijn voor de spelen zelf om met zo'n niveau een medaille te halen.
 • Nico Lietaert

  2 maanden geleden
  Hopen op een medaille en in de eerste ronde er uit. En dan een uitleg geven dat je blij bent voor een ander, komaan, het kan niet anders dan dat je ontgoocheld bent en je moet danzeggen dat je beter moest doen. Punt.
 • Piet Corneel

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk buiten W.Van Aert,N.Derwael en Nafitian moeten niet hopen op medailles.Wat gaan die daar eigenlijk doen mertens en co???????Blijf thuis jullie kunnen het toch niet.
 • Tom Van Calster

  2 maanden geleden
  Die spelen dus nooit samen maar mogen toch effe naar de Olympische spelen. Wat voor een zever is dit? Dit is gewoon hilarisch!
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 3. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.