EPA
Volledig scherm
© EPA

Meer dan 350.000 Japanners ondertekenen petitie tegen Olympische Spelen

Olympische SpelenMeer dan 350.000 Japanners hebben een petitie ondertekend waarin gevraagd wordt de Olympische Spelen van komende zomer in de hoofdstad Japan te annuleren, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De petitie werd door initiatiefnemer Kenji Utsunomiya overhandigd aan Yuriko Koike, de gouverneur van Tokio.

6 reacties

 • Rik Clarysse

  1 maand geleden
  Verstandige mensen die tegen het organiseren zijn. Veel te groot risico,wereldwijde verspreiding van varianten in zicht?
 • Guido Verlinden

  1 maand geleden
  Het gaat om te veel geld.
 • Andy Van Hullenberg

  1 maand geleden
  wat belangrijker mensenlevens of de commercieele spelen
 • Willy De Ridder

  1 maand geleden
  Ze zouden ze moeten annuleren om een wereld catastrofe te vermeiden
 • Geert Minjauw

  1 maand geleden
  gezondheid gaat voor brood en spelen... en daar zijn ze strenger... 712 besmettingen en direct noodtoestand... hier nog net geen 3000 besmettingen per dag en versoepelingen...
 1. Wielerbondscoach Vanthourenhout zal aandringen op prik: “Maar ik laat geen renner thuis omdat hij niet gevaccineerd is”
  Play
  Olympische Spelen
  145

  Wieler­bonds­coach Vanthouren­hout zal aandringen op prik: “Maar ik laat geen renner thuis omdat hij niet gevacci­neerd is”

  De politiek zette het licht op groen voor een versnelde vaccinatie van de olympische atleten. De prik is niet verplicht, maar wielerbondscoach Sven Vanthourenhout zal er bij zijn renners op aandringen om zich te laten vaccineren. “Maar ik zal geen renner thuislaten omdat hij niet is gevaccineerd.” De vaccinatie geldt niet voor de begeleiders en coaches.