Zicht op het Nationaal Stadion, hoofdlocatie voor de Olympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
Zicht op het Nationaal Stadion, hoofdlocatie voor de Olympische Spelen in Tokio. © AFP

Maximaal 10.000 toeschouwers in olympische stadions in Tokio, en enkel Japanse fans

In de stadions voor de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus) worden maximaal 10.000 toeschouwers toegelaten, op voorwaarde dat dit aantal niet hoger is dan vijftig procent van de capaciteit van het stadion. Dat heeft het organisatiecomité besloten. Alleen Japanse fans krijgen toegang. Al eerder werd bekend dat buitenlandse toeschouwers vanwege de coronapandemie niet worden toegelaten.

5 reacties

 • jean pierre leemans

  1 maand geleden
  Dus bij elke wedstrijd,bij de olympische spelen enkel japanners en geen buitenlanders toe"laten Is een subliem idee Als ze dan elke bezoeker ook op voorhand testen : Dan is het resultaat op vlak van CORONA bestrijding rondom uit subliem Dan zijn ze goed bezig En voorkomen ze ,dat er een delta variant in hun land terecht komt
 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  Ward Berben, het is positieve discriminatie op basis van veiligheid.
 • anne-marie fleerackers

  1 maand geleden
  Daar gebruiken ze tenminste hun gezond verstand. Hier staat de deur wagenwijd open voor allerlei varianten. In september terug naar af.
 • Ward Berden

  1 maand geleden
  Onder het motto van corona mogen alle mensenrechten zomaar geschonden worden. Hier een mooi voorbeeld van discriminatie op basis van nationaliteit
 • Patrick Beauquesne

  1 maand geleden
  10.000 fans in het olympisch stadion in Tokio en alleen Japanners. Maar onze politici willen wel minstens 100.000 fans in BOOM op Tomorrowland met mensen uit gans de wereld. Zou men dan niet beter een kleinschaliger Tomorrowland laten doorgaan waar alleen Vlamingen binnen mogen ?

Olympische Spelen