Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Mathieu van der Poel speelt hoog spel met late afreis naar Tokio: “Ik heb altijd mijn eigen ding gedaan”

Olympische SpelenJetlag? Extreme hitte en luchtvochtigheid? Mathieu van der Poel (26) haalt er de schouders bij op. Met zijn late afreis naar Japan speelt de topfavoriet voor goud in de olympische mountainbikerit hoog spel. Wint hij dat spel, dan kunnen alle acclimatisatietheorieën overboord.

7 reacties

 • Elle Devee

  3 maanden geleden
  De top tien van de wegrit eens bekijken. Komen bijna allemaal uit de tour die ze dan ook nog eens volledig uitgereden hebben. Ze zijn dus ook maar op het laatste moment afgereisd.
 • Eddy Vermeulen

  3 maanden geleden
  Ik begrijp nog altijd niet waarom je als geletruidrager uit de ronde van Frankrijk stapte.
 • Linda D'Haese

  3 maanden geleden
  Kijk naar de uitslag van de wegwedstrijd de top drie zijn daar ook geen weken op voorhand naartoe getrokken en deze die daar vroeger zijn naartoe gegaan staan niet eens in de top tien er zij te veel salon sporters die overbetaald worden en in grote luxe leven en altijd een excuus hebben te warm, te koud of te nat maar dat is voor iedereen zo geen top prestatie geen subsidie meer dat ze dan gaan werken maar daar hebben ze schrik van
 • Francis smet

  3 maanden geleden
  Die mannen uit de tour hebben daar ook geen last van gehad, kijk naar het podium!
 • marcel lion

  3 maanden geleden
  Hij zal wel compleet uitgerust zijn, als je dan Wout ziet, werkt de tour af en wint dan zilver, Dat is een echte renner. Mvdp is een vraagteken. Nog altijd. Een prima atleet maar altijd met pieken. Ben daar niet gerust in. We zien wel later.
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.