Dieter Kersten
Volledig scherm
Dieter Kersten © BELGA

Marathondebuut meteen goed voor olympisch ticket: Dieter Kersten (24) vergezelt Bashir Abdi en Koen Naert naar Tokio

Opmerkelijke prestatie van de jonge Belg Dieter Kersten vanochtend op Twente Airport in Enschede: bij zijn marathondebuut greep de 24-jarige atleet uit Tongeren meteen zijn olympisch ticket voor Tokio. Hij finishte als 12de, in een tijd van 2u10:22, meer dan een minuut onder de olympische limiet. Ook zijn clubgenote Mieke Gorissen kwalificeerde zich op haar 38ste voor de Spelen.

 1. IOC laat bij Olympische Spelen alleen mensen toe in Tokio die 'essentiële' rol hebben
  Olympische Spelen

  IOC laat bij Olympische Spelen alleen mensen toe in Tokio die 'essentiële' rol hebben

  Het Internationaal Olympisch Comité IOC laat bij de Olympische Spelen van Tokio de komende zomer alleen mensen toe die een ‘essentiële en operationele’ rol hebben. Het aantal accreditaties zal daardoor aanmerkelijk minder zijn dan gebruikelijk, in verband met de coronapandemie. Eerder al werd bekend dat de organisatie in Japan buitenlandse toeschouwers weert van het evenement.
 2. Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “constructieve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reservelijst te zetten
  Olympische Spelen
  45

  Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “construc­tie­ve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reserve­lijst te zetten

  De tijd dringt voor de Belgische olympiërs om een vaccin te krijgen, maar groen licht kregen ze nog steeds niet. Het BOIC onderhandelde vrijdag daarover met het kabinet van premier Alexander De Croo. “Die gesprekken waren zeer constructief”, zegt het BOIC, dat zijn atleten intussen wel aanraadt op de reservelijst te laten zetten.
 1. Tim Merlier snelt met onweerstaanbare sprint naar winst in tweede Giro-etappe
  Play

  Tim Merlier snelt met onweer­staan­ba­re sprint naar winst in tweede Gi­ro-etap­pe

 2. Remco Evenepoel knap zevende in openingstijdrit Giro: "Heel blij"
  Play

  Remco Evenepoel knap zevende in openings­tijd­rit Giro: "Heel blij"