Fanny Lecluyse.
Volledig scherm
Fanny Lecluyse. © BELGA

Lecluyse eindigt in knappe olympische finale achtste op 200m schoolslag: “Dit motiveert me om nog niet te stoppen”

Olympische SpelenFanny Lecluyse had haar beste pijlen eerder al verschoten: ze strandde als achtste in de finale van de 200m school waarin Tatjana Schoenmaker een straf wereldrecord (2:18.95) zwom. De mindere tijd van Lecluyse zou haar goed gevoel van deze Spelen niet verpesten: “Ik heb wat ik wou en deze finale motiveert me om zeker nog niet te stoppen.”

0 reacties

  1. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
    Play

    Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

    Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.