Felix Denayer, Nina Derwael en Nafi Thiam tijdens de Memorial.
Volledig scherm
PREMIUM
Felix Denayer, Nina Derwael en Nafi Thiam tijdens de Memorial. © Photo News

Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

Olympische SpelenVan gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”

149 reacties

 • Marcus Camps

  3 maanden geleden
  Niet logisch dat je belasting betaalt op een som waar je niet voor gewerkt hebt, dan wel voor een som waar je een jaar voor geploeterd hebt !? Denk maar eens aan de paralympische spelen. Honderdduizenden Euro's werden daar uitgekeerd aan deelnemers die al een uitkering genieten van de overheid door hun handicap. Niet logisch dan dat men daar belasting op betaalt !?
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  als men wil dat die sporters effectief 50.000€ netto krijgen, dan moet de Nationale Loterij maar meer geven zodat ze na belastingen 50.000€ overhouden. Aangezien het geld van de Nat Lot overheidsgeld is, is het dus een broekzak-vestzak-operatie die perfect mogelijk is zonder dat de wet aangepast moet worden.
 • Pieter De ceuster

  1 jaar geleden
  Betalen op hun inkomsten net als eenieder van ons... als zij niet hoeven wil ik ook een vrijstelling, of recht op ongetakseerde inkomsten.
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Ik doe ook inspanningen, om elke maand toe te komen.
 • Wim Offermans

  1 jaar geleden
  En omdat ik moet betalen moeten zij dat ook! "want ik ben klein en zij zijn groot (en sterk)"
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.