Richard Carapaz wint de olympische wegrit.
Volledig scherm
Richard Carapaz wint de olympische wegrit. © Photo News

Kersvers olympisch kampioen Richard Carapaz: “Toen ik over de streep reed, kon ik niet geloven dat ik goud had gewonnen”

Olympische SpelenWout van Aert haalde met een zilveren medaille in de wegrit het eerste eremetaal voor België binnen op deze Olympische Spelen. Het goud was voor Richard Carapaz, die dolblij was met zijn olympische titel. “Ik heb er zo hard voor gewerkt om hier te zijn en dit is een heel groot moment voor mij”, zei de 28-jarige Ecuadoriaan na afloop.

5 reacties

 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  De allerbeste heeft gewonnen ! Dikke proficiat Carapaz, olympisch kampioen!!!
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Zeer mooi podium met de beste 3 op hun plaats ! Vond het een mooie koers waar Pogacar en Wout al het werk deden en aan de meet alle profiteurs op hun verdiende plaats werden gezet door de twee. Pronostiekje voor de tijdrit denk ik -1) Pogacar - 2) Wout - 3) Ghana
 • rudy jacobs

  1 jaar geleden
  Vlaanderen mag best fier zijn op hun kempenzoon,het was allen tegen hem, ook Tiesj Benoot eervolle vermelding,geen enkele van die kopgroep wou met Woutje naar de eindstreep,tientallen keren geprobeert hem murw te rijden,proficiat Wout geen enkele vlaming belg kan wat jij kon en deed proficiat, met jouw zilveren eer.
 • Marc Werbrouck

  1 jaar geleden
  De sterkste won .
 • willy paesen

  1 jaar geleden
  Mooi podium
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”