Richard Carapaz wint de olympische wegrit.
Volledig scherm
Richard Carapaz wint de olympische wegrit. © Photo News

Kersvers olympisch kampioen Richard Carapaz: “Toen ik over de streep reed, kon ik niet geloven dat ik goud had gewonnen”

Olympische SpelenWout van Aert haalde met een zilveren medaille in de wegrit het eerste eremetaal voor België binnen op deze Olympische Spelen. Het goud was voor Richard Carapaz, die dolblij was met zijn olympische titel. “Ik heb er zo hard voor gewerkt om hier te zijn en dit is een heel groot moment voor mij”, zei de 28-jarige Ecuadoriaan na afloop.

5 reacties

 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  De allerbeste heeft gewonnen ! Dikke proficiat Carapaz, olympisch kampioen!!!
 • pascal Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Zeer mooi podium met de beste 3 op hun plaats ! Vond het een mooie koers waar Pogacar en Wout al het werk deden en aan de meet alle profiteurs op hun verdiende plaats werden gezet door de twee. Pronostiekje voor de tijdrit denk ik -1) Pogacar - 2) Wout - 3) Ghana
 • rudy jacobs

  2 maanden geleden
  Vlaanderen mag best fier zijn op hun kempenzoon,het was allen tegen hem, ook Tiesj Benoot eervolle vermelding,geen enkele van die kopgroep wou met Woutje naar de eindstreep,tientallen keren geprobeert hem murw te rijden,proficiat Wout geen enkele vlaming belg kan wat jij kon en deed proficiat, met jouw zilveren eer.
 • marc werbrouck

  2 maanden geleden
  De sterkste won .
 • Willy Paesen

  2 maanden geleden
  Mooi podium
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).