AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Julie Allemand en de Belgian Cats beseffen het belang van kwartfinale tegen Japan: “Willen die medaille, de kleur maakt niet uit”

Olympische SpelenJulie Allemand staat vandaag samen met de Belgian Cats tegenover gastland Japan in hun kwartfinale op de Olympische Spelen. De speelster van het Amerikaanse Indiana Fever benadrukt nog eens de enorme invloed van Emma Meesseman. “Zij is van een andere planeet, hé. Emma is... Emma. We zijn dat gewend en dat lijkt zo normaal, maar als je erover nadenkt: wat een geluk dat ze bij de Cats speelt, want zonder haar zou het moeilijk zijn.”

1 reactie

 • André lernout

  1 maand geleden
  Ondanks een dikke proficiat aan het Belgische team , vind ik het niet onterecht dat ze verloren tegen Japan omdat deze vrouwen véél meer vechtlust hadden en vrij driepunters konden afleveren zonder gehinderd te worden. Ook ontbrak soms enige verdediging zodat de Japanese speelsters zomaar tot onder de korf konden lopen om te scoren. Toch een puike prestatie voor een ploeg die slechts draait op 4 speelsters.
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.