Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Jean-Michel Saive doet in september gooi naar BOIC-voorzitterschap: “België heeft geen complex meer als sportland”

Olympische SpelenSinds 1988 waren er geen Spelen meer zonder Jean-Michel Saive in de buurt: zeven keer nam hij deel als tafeltennistopper, in Rio en Tokio droeg hij een petje als lid van de atletencommissie en het bestuur van het BOIC. Op 10 september mikt hij op de voorzitterstoel: “Ik ga tot het eind.”

5 reacties

 • Juul Pallues

  11 maanden geleden
  Ga ervoor Mr Saive. Jij bent 2talig en kent de topsport en het BOIC van binnenuit. Jouw concurrent heef nul bestuurservaring op het BOIC niveau. Haar binnenwandelen en claim voor het voorzitterschap enkel omdat ze een vrouw is en Vlaams spreekt, is niet OK. Ook de campagne die ze voert is niet OK
 • Theo Van Hoof

  12 maanden geleden
  Voor de eer of toch voor de meer dan royale vergoedingen?
 • Paul Boutsen

  12 maanden geleden
  Succes voor hem! Alleen heeft ons land onder de Belgen zelve niet de reputatie waarmee het zichzelf wil profileren.
 • Thierry Sieben

  12 maanden geleden
  Ben fan van saive, zijn grootste probleem is dat zijn tegenstrever een vrouw is,en dat is in deze Tijden een grootste voordeel!
 • Linda Wellekens

  12 maanden geleden
  Sukses ! Persoonlijk gekend, toffe gast in alle mogelijke opzichten.
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Sneeuwprinses én model: ‘s lands jongste olympische winterkampioene Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles
  Play
  PREMIUM
  Winterspelen
  2

  Sneeuwprin­ses én model: ‘s lands jongste olympische winterkam­pi­oe­ne Eileen Gu palmt Chinese harten in met drie medailles

  De postergirl van de Winterspelen heeft de beloften ingelost: freestyleskiester Eileen Gu, 18 nog maar, schonk China goud op het onderdeel Big Air. Ze deed er nog zilver bij op de slopestyle en goud in de halfpipe. Meteen was ze ‘s lands jongste olympische winterkampioene ooit. Op social media in China ging ze meteen viraal: 90.000 posts over haar zege in minder dan dertig minuten tijd. En zeggen dat Gu is geboren en getogen in het zonnige Californië.