Nina Derwael.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Derwael. © BELGA

INTERVIEW. Nina Derwael na recordscore optimistisch voor brugfinale: “Als ik die dag op mijn best ben, voel ik me meer dan klaar voor goud”

Olympische SpelenDe kwalificaties goed doorkomen is altijd een pak van haar hart. Op de Olympische Spelen in Tokio deed Nina Derwael het zelfs uitzonderlijk goed als nummer één op de brug met een recordscore van 15.366 en in haar zog een historische teamfinale: “Ik ben zo trots op iedereen.”

23 reacties

 • ROGER DEPREZ

  2 maanden geleden
  Wat een dame en wat een sierlijkheid en de klasse van deze dame is onvergetelijk. IK krijg kippenvel als ik er naar kijk op TV. Ik hoop dat ze goud haalt op haar toestel, want zij is de enigste vrouw met een normale lengte in dat turn gebeuren.
 • Sonja Breens

  2 maanden geleden
  Proficiat, het was prachtig om jullie bezig te zien, een heel sterk team ik heb er van genoten Hop naar de volgende uitdaging
 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Belgen laten hun kop niet hangen, een oefening minder en niemand spreekt erover, gewoon naar de volgende en terug blije gezichten, een team is maar sterk als hun band sterk is, prachtig om naar te kijken en hopelijk edelmetaal.
 • Michel Oyen

  2 maanden geleden
  Goed voorbereid , het resultaat zal volgen.
 • marnix laureyns

  2 maanden geleden
  Knap gedaan. We steunen jullie 100 %.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
  Paralympische Spelen
  14

  “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefa­vo­rie­ten op Paralympi­sche Spelen?

  Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.