AFP
Volledig scherm
© AFP

Internationale pers over Marieke Vervoort: “Ze wou laatste druppel plezier eruit wringen”

Marieke Vervoort staat niet alleen bij ons op alle voorpagina’s, ook de internationale pers besteedt aandacht aan het droevige nieuws van het overlijden van de paralympische kampioene, van het Verenigd Koninkrijk tot Australië. Zeker de Britten zijn ‘Wielemie’ en haar gouden en zilveren medailles op de Spelen van Londen in 2012 nog niet vergeten. De BBC brengt zelfs een persoonlijke hulde aan de paralympische topatlete.

8 reacties

 • hugo wouters

  3 jaar geleden
  Ongelooflijke sterke vrouw en wat een karakter. Heb haar leren kennen toen zij 15 of 16 jaar geleden bij ons in de zaak kwam samen met haar ouders om een keuken voor haar te ontwerpen in haar woning, want zij wilde zelfstandig wonen en haar ouders ontlasten. Een heel sterk voorbeeld voor de verwende generatie van vandaag. En wat een prestaties zette zij op sportgebied neer. Rust zacht Marieke op de door jou gekozen zonnige plaats in Lanzarote.
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  3 jaar geleden
  Zij was geen voorbeeld voor velen. Zij was een voorbeeld voor allen. Prachtige vrouw. Prachtige atlete. Slaap nu maar verder zonder pijn.
 • eduard janssens

  3 jaar geleden
  Schitterende ,moedige dappere vrouw altijd heel veel respect voor gehad
 • Kris Ros

  3 jaar geleden
  één keer de gelegenheid gehad om haar persoonlijk te ontmoeten op een meeting. Een pracht van een vrouw, hoe ze tijd nam om met de kinderen op de foto te gaan. Niks was haar teveel.
 • Peter Thys

  3 jaar geleden
  Marieke heel groot atlete maar daarenboven een nog veel grotere mens/dame.Een moedig mens die in schoonheid wou eindigen.Respect en veel eerbied voor de durf en de moed om het op deze manier te doen.Je was een voorbeeld voor velen om nooit op te geven maar en nog veel meer anderen zullen je steeds gedenken als een groot atleet en als een grote, moedige dame en vooral als innemend mens !Het ga je goed daarboven en hopelijk hoef daarboven nooit meer de pijn te voelen die je daarheen dreven !
 1. Totalitair regime en weinig democratisch, maar van ‘Duitse verhevenheid’ is in China geen sprake: sporthistoricus beoordeelt vergelijking met nazi-Spelen
  Winterspelen
  10

  Totalitair regime en weinig democra­tisch, maar van ‘Duitse verheven­heid’ is in China geen sprake: sporthisto­ri­cus beoordeelt vergelij­king met na­zi-Spe­len

  Het waren straffe woorden, die schaatsfenomeen Nils van der Poel uitsprak toen hij Peking vergeleek met de beruchte ‘Nazi-Spelen’ van Berlijn 1936. Maar heeft hij gelijk? Met sporthistoricus Roland Renson doken we terug in de tijd: “Er zijn raakpunten, maar het idee van de Duitse fascistische suprematie was heel anders.”