24 atleten die willen schitteren op de Olympische Spelen van Parijs.
Volledig scherm
PREMIUM
24 atleten die willen schitteren op de Olympische Spelen van Parijs. © Photonews en Belga

"Indrukwekkend. Én veelbelovend": hoe straf is U20-goud van meerkamper Hauttekeete? En kan “één van onze grootste talenten ooit” Red Panthers naar nieuwe hoogtes stuwen?

Olympische Spelen“Jente heeft zotte dingen gedaan, maar het echte werk moet nog beginnen.” Hans Van Alphen kijkt vol bewondering naar de prestaties van Hauttekeete, wiens scores in de zevenkamp verbluffend zijn, net als dat goud op het EK U20. Kan hij op de Olympische Spelen van Parijs al oogsten? En wat kan nog beter? In onze derde aflevering van Next Gen olympiërs‘ onder meer ook een sterk karakter in het tennis, een één-tweetje op het water en een medaillekandidaat met pijl en boog.

4 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Rustig blijven en afwachten . Je ziet wat Remco allemaal meemaakt . Pogacar had op zijn 21 ste al de ronde van Frankrijk gewonnen en daar praten ze niet over , dat is beter voor hem .
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Journalisten leren het maar niet dat ze de jonge generatie niet de hemel moeten inschrijven. Ze hebben nu reeds olympisch goud volgens hen.
 • Werner Cerisier

  2 maanden geleden
  Laten we spreken over de voorbije OS. Nu reeds de kop zot maken van jonge talenten en zeker van hun ouders is volgens mij niet rendabel.
 • Jozef vanden kieboom

  2 maanden geleden
  Als ik dat zo lees deze week gaan we in Parijs met 20 gouden medailles lopen Tot dat de dag arriveert dat het moet ,en toen werd het stil
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 1. “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
  Paralympische Spelen
  14

  “Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefa­vo­rie­ten op Paralympi­sche Spelen?

  Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.