Philip Mestdagh.
Volledig scherm
PREMIUM
Philip Mestdagh. © EPA

Immens ontgoochelde bondscoach is scherp na catastrofe Belgian Cats: “We zijn te veel verwend, het gaat allemaal té makkelijk”

Olympische SpelenBondscoach Philip Mestdagh vindt dat de Belgian Cats streng moeten zijn voor zichzelf na de gemiste kans op de Olympische Spelen. Japan plakte uitgeteld tegen het canvas, en tóch lieten ze een historische halve finale door de klauwen glippen. “We zijn te veel verwend, het gaat allemaal té makkelijk.” Mestdagh had het ook over de fatale overtreding van Vanloo en waarom Meesseman niet de bal kreeg voor het allesbeslissende shot. 

69 reacties

 • Paul Van fraeyenhove

  1 maand geleden
  Dan waren ze als vierde geeindigd en zou de ontgoocheling even groot zijn geweest. Tegen topploegen als Frankrijk, Servie en USA komen ze gewoon een maatje te kort.
 • Jan Vercammen

  1 maand geleden
  Ook ik vind de uitschakeling van onze cats erg. Ze stelden zich de kwartfinales als doel en dat hebben ze gehaald. Ik vind dat de coach overdrijft in zijn publiek geuite kritiek alhoewel er een terechte grond van waarheid inzit. Ik ben fier op onze cats, ze mogen met opgeheven hoofd het tornooi verlaten. Ze hebben drie jaar tijd om de te leren lessen om te zetten in de praktijk met een over-mijn-lijk mentaliteit en oefenen op driepunters.
 • Jos Van De Plas

  1 maand geleden
  Niet makkelijk natuurlijk Olympische Spelen, om de vier jaar krijg je een kans om je te bewijzen. In andere sporten waar met geld wordt gesmeten krijgen ze een heel seizoen tijd om hun fouten recht te zetten.
 • Marc Janssens

  1 maand geleden
  Ja Japan speelde een thuismatch maar wel voor een "lege" hal zonder supporters dus dat was van geen tel. Het JPN team is ook gemiddeld minstens een kop kleiner dan de Cats maar zij hebben dat dubbel gecompenseerd met pure wilskracht, 200% commitment en volle aanvalsdrift. Dit zijn de OS, de ploeg met de meeste honger wint.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Ze deden het super! Gaat die laatste bal er in dan was het plots allemaal wel goed geweest. Inderdaad Vanloo maakte een onbezonnen en domme fout, kan gebeuren dat is sport. Wie daar niet mee om kan, stopt beter.
 1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.