Philip Mestdagh.
Volledig scherm
PREMIUM
Philip Mestdagh. © EPA

Immens ontgoochelde bondscoach is scherp na catastrofe Belgian Cats: “We zijn te veel verwend, het gaat allemaal té makkelijk”

Olympische SpelenBondscoach Philip Mestdagh vindt dat de Belgian Cats streng moeten zijn voor zichzelf na de gemiste kans op de Olympische Spelen. Japan plakte uitgeteld tegen het canvas, en tóch lieten ze een historische halve finale door de klauwen glippen. “We zijn te veel verwend, het gaat allemaal té makkelijk.” Mestdagh had het ook over de fatale overtreding van Vanloo en waarom Meesseman niet de bal kreeg voor het allesbeslissende shot. 

69 reacties

 • Paul Van fraeyenhove

  2 maanden geleden
  Dan waren ze als vierde geeindigd en zou de ontgoocheling even groot zijn geweest. Tegen topploegen als Frankrijk, Servie en USA komen ze gewoon een maatje te kort.
 • Jan Vercammen

  2 maanden geleden
  Ook ik vind de uitschakeling van onze cats erg. Ze stelden zich de kwartfinales als doel en dat hebben ze gehaald. Ik vind dat de coach overdrijft in zijn publiek geuite kritiek alhoewel er een terechte grond van waarheid inzit. Ik ben fier op onze cats, ze mogen met opgeheven hoofd het tornooi verlaten. Ze hebben drie jaar tijd om de te leren lessen om te zetten in de praktijk met een over-mijn-lijk mentaliteit en oefenen op driepunters.
 • Jos Van De Plas

  2 maanden geleden
  Niet makkelijk natuurlijk Olympische Spelen, om de vier jaar krijg je een kans om je te bewijzen. In andere sporten waar met geld wordt gesmeten krijgen ze een heel seizoen tijd om hun fouten recht te zetten.
 • Marc Janssens

  2 maanden geleden
  Ja Japan speelde een thuismatch maar wel voor een "lege" hal zonder supporters dus dat was van geen tel. Het JPN team is ook gemiddeld minstens een kop kleiner dan de Cats maar zij hebben dat dubbel gecompenseerd met pure wilskracht, 200% commitment en volle aanvalsdrift. Dit zijn de OS, de ploeg met de meeste honger wint.
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  Ze deden het super! Gaat die laatste bal er in dan was het plots allemaal wel goed geweest. Inderdaad Vanloo maakte een onbezonnen en domme fout, kan gebeuren dat is sport. Wie daar niet mee om kan, stopt beter.
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.
 2. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.