Nina Derwael voor de camera van VTM Nieuws en tijdens haar oefening op de brug.
Volledig scherm
Nina Derwael voor de camera van VTM Nieuws en tijdens haar oefening op de brug. © VTM Nieuws/Belga

“Ik zal er zondag zeker staan”: Nina Derwael zesde in allroundfinale, grote concurrente Sunisa Lee doet nipt beter op brug en pakt goud

Olympische SpelenNina Derwael (21) is zesde geëindigd in de allroundfinale van de artistieke gymnastiek. Haar grote concurrente in de brugfinale van zondag, Sunisa Lee, deed nipt beter op de brug én pakte het goud. De 15-jarige Jutta Verkest werd verdienstelijk 23ste. “Ik heb er alles uitgehaald”, reageerde Derwael.

18 reacties

 • Jan Janssens

  2 maanden geleden
  Ik vrees dat ze solidair zal zijn met de andere Belgische medaillekandidaten en dat het een afgang zal worden.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Heel goed ! Toch verwachtingen wat temperen voor zondag bij ons allen ?
 • peter De ridder

  2 maanden geleden
  Hier zie je nog maar eens hoe de woorden van de mensen kunnen verdraaid worden. Nina zegt duidelijk dat ze wist dat ze geen kans maakte op een medaille. Pas toen de vraag door de journalist gesteld werd antwoorde ze " mss als anderen steken hadden laten vallen is was er een kansje" Ze is nuchter genoeg om dat te beseffen ...
 • Marc Colaers

  2 maanden geleden
  Je moet het toch maar doen. Op een 6de plaats eindigen tussen de grootste ter wereld. Fantastisch!!
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Heel sterk! 6de alround in misschien wel de zwaarste sporttak in de wereld! De top 4 was outstanding maar individueel op haar toestel is ze bij de 2 grootste kanshebsters op een medaille, we duimen! En Verkest, een binnenkomer met stip! Wordt vervolgd (Parijs..)
 1. Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
  Play
  Olympische Spelen
  7

  Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

  24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.